Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light. Каталогът

...
Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light. Каталогът
Коментари Харесай

Всичко си идва на мястото

Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
Каталогът на ИКЕА в никакъв случай не е бил просто общ брой от изображения на артикули и техните цени. В него се описват истории, в които предметите са спътници, образуват персонални островчета и влизат в подготвени решения – сюжети, съпроводени от семпли, само че значими препоръки. На 328 страници тази година новият азбучник на шведския колос показва най-умните и практични решения за нашия дом, следвайки живота на всеки човек и неговото персонално #мястозаживот.От излизането му през 1951 година до през днешния ден каталогът на ИКЕА е измежду изданията с максимален тираж по света.

С внимание към всяка човешка нужда

Да намерим пространство в живота си за всичко, което обичаме, и създадем чувство за шир в дребното помещение – това е един от акцентите в азбучник 2018 на ИКЕА. Екипът на марката демонстрира образно по какъв начин без значение от размера на бюджета и квадратурата, с която разполагаме, можем и да се събираме с другари и близки, и да работим, да се отдадем на обичаните си занимания и отмора. Идеите са елементарно използвани и на моменти удивителни, като да вземем за пример предлагането да сложим мебелите в центъра на стаята, а към стените оставим празни пространства, като по този начин успеем да покрием всички потребности на едностайния апартамент. Или да забележим по какъв начин две маси на колела са отлична основа както за значимата работа, в която би трябвало да се потопим, по този начин и за заниманията ни, само че и за ежедневната вечеря - в действителност не би ви хрумнало. В тази категория влиза и забележителната промяна от дизайнерката Мариам Мадави, която подрежда дневна в остарял апартамент в Копенхаген и я трансформира в блестящ - наименуван от нея барокенрол - пример единствено с мебели от ИКЕА. С две думи – шведският колос развива мултифункционални места, последващи и създадени с традицията - да се стреми да схваща по какъв начин живеят и по какъв начин биха желали да пребивавам хората и да сформира място, в което се усещат най-добре.

Зона на комфорт – диванът

Основната роля тази година е поверена на дневната – събирателно място за фамилията и приятелите, в която се случва целият живот. Освен че кани всички на едно място, тя основава зони за отдих и се трансформира в място за обичаните действия на възрастни и деца, които се случват по едно и също време.

А диванът е този, който ни свързва в дневната. Ние към този момент безусловно живеем на него. Диванът е място за отмора, за работа, за обществени контакти, за гледане на филми и за спане. Това потвърждава новата серия мека мебел VIMLE, която се приспособява елементарно и бързо към всяко пространство. Демократичното мислене е нейното ДНК – тя съдържа разнообразни модули, благодарение на които вие сами да създадете дивана, от който имате потребност, тук и в този момент. Конструкцията му разрешава да купите в началото базовия модел, който след това да допълвате с другите му елементи и да по този начин да оставите бюджета си еластичен. Почти несъмнено е, че ще ви стане обичан и поради лесната му поддръжка - текстилните калъфи на VIMLE са направени от материи, които устоят на непрекъсната приложимост, смъкват се елементарно и се перат в пералня или на химическо почистване.
Следете и за новите дивани BRÅTHULT и FLOTTEBO през октомври.

Диванът EKEBOL на дизайнера Густав Карлберг не е основан, с цел да стои на едно място. С лека структура, той е направен от стоманена телена мрежа с възглавници и седалка от полиестерна вата и пяна и дървени елементи от бреза.

Домът е на всички места

ИКЕА обръща внимание и на огромните обществени трендове. Благодарение на новите технологии, улеснената връзка и позитивните страни на глобализацията младежите са в непрестанно придвижване, променяйки средата и работата си. Макар да имат потребност от малко движимости, актуалните номади отново би трябвало да разполагат с съществени такъми за битие, с цел да могат да нарекат местата, на които се откриват, собствен дом. Затова марката се стреми да покрие потребностите им със серия от предмети, които могат да се пренесат и провеждат елементарно и естетично в пространството във всеки миг - едно обзавеждане, готово да показа пътуването и да ги придружи. Затова новите серии EKEBOL и VEBEROD показва леки и мултифункционални продукти – дивани с лека структура, пейки и заслон, кутии, щендери, комплекти за стенен монтаж и други

YPPERLIG е серия, създадена взаимно с Ролф и Мете Хей - двамата съпрузи, които стоят зад HAY. Тя включва дивани, маси, столове, лампи, пейки, възглавници и даже освежена версия на синята чанта на ИКЕА.

Новите сбирки

През тази и идната година чакаме две доста специфични лимитирани сбирки. YPPERLIG, основана в колаборация с датската дизайнерска компания HAY, се отличава със своите скандинавски полезности и еднаквост, съчетани с най-новите индустриални техники. Колекцията включва 35 нови продукта, обединени от апетитни нюанси, линеен дизайн и висококачествени материали, с една цел – да ни оказват помощ да създадем по-уютно споделено пространство за живот.

Сътрудничеството с именития английски дизайнер Том Диксън е една от огромните вести за 2018 година Той ще предложи пресен прочит на меката мебел посредством колаборативна платформа, която разрешава на всеки искащ да се включи в процеса на дизайн.

VÄSSAD е първата сбирка на ИКЕА, напълно създадена в български заводи. Ще забележим и плюшената играчка – летящият дакел Мури, нарисувана от десетгодишната Мира от София. Тя ще бъде в продажба в магазините на марката в 49 страни от месец ноември като част от годишната акция с добра идея на ИКЕА, в която деца оказват помощ на деца по целия свят.

Бонусът

Към всичко това ще откриете дребни практични препоръки за огромни промени или простички насоки по какъв начин да намерите място за всичко, да постигнете успокоение, да съчетаете привидно несъвместими детайли или да обърнете внимание на други, които не сте си представяли по какъв начин ще наподобяват. Например по какъв начин да извършите разсад и да вкарате повече зеленина в дома си, по какъв начин да съхранявате оптимално плодове и зеленчуци в кухнята и да запазите свежестта и аромата на подправките, по какъв начин да употребявате ловко закачалките, с цел да уплътните всяко място. Устойчивият и еко метод на живот са също акцент със серия от кухненски порти и чела, направени от рециклирани пластмасови материали.

Новият азбучник стартира се популяризира в София на 1 септември. Налични са също цифрова версия и мобилно приложение, които ще разрешат на всички в България да имат достъп до наличието на каталога.
www.ikea.bg
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР