Колекционерското сингъл малц уиски The Reach на The Macallan пристига

...
Колекционерското сингъл малц уиски The Reach на The Macallan пристига
Коментари Харесай

Бутилка от най-старото уиски на The Macallan – The Reach, пристига у нас

Колекционерското сингъл малц уиски The Reach на The Macallan идва в България и през юни ще бъде предоставена опция на най-отдадения обожател на марката в страната да стане собственик на 1 от 288 бутилки в целия свят.

Лимитираната 81-годишна напитка е най-старото уиски, пускано в миналото от шотландската марка, чийто дистрибутор в страната е Кока-Кола ХБК България. Произведението на изкуството, дело на първокласните майстори на уискито The Macallan, ще чака своя нов притежател този юни, като ще бъде препоръчано от частния клуб The Residence Exclusive Club, който към този момент седем години е „ Spiritual Home of The Macallan “ в България.

The Reach отразява един извънреден миг във времето, служейки като образец за непоклатимия дух, който е в основата на дестилерията към този момент 200 години. Създадено по време на Втората международна война, в интервал на възходящи компликации, то е положено за отлежаване през 1940 година, преди The Macallan да бъде принудена да затвори порти за първи път в историята си.

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

„ За мен е чест да показва The Reach. Създаден в бурно време, този невероятен артикул показва историята, изобретателността и неповторимата мощ на The Macallan “, споделя Кирстин Кембъл, занаятчия уиски производител на The Macallan и прибавя: „ The Reach е същински взаимен план - основан от доста ръце. Той е респект както към хората, които са го основали, по този начин и към техния неотстъпчив дух, който в никакъв случай не е отслабвал. Дълбокият му кестеняв нюанс е първият намек за дълбочината му, а наличието на нотки мрачен шоколад, сладка канела и благоуханен торф водят до сладостен корен, кристализиран джинджифил и индийско орехче, преди да правят отстъпка място на интензивно богат, сладостен и опушен свършек. “

Съществуването на The Reach е удостоверение за грижите и устрема към реализиране на съвършенство, които движат The Macallan от основаването му през 1824 година до през днешния ден. Лимитираното уиски отдава респект на тези, които са се стремили измежду огромни тествания да възобновят дестилерията на The Macallan, както и на майсторите, които през днешния ден не престават да поддържат полезностите на марката. The Reach е рядко срещано сингъл малц уиски, създадено от една дъбова шери бъчва. Тъмното, скъпо уиски е затворено в изящна декантера, направена от духано горещо стъкло и сложено върху бронзова статуя на три ръце. Всяка ръка показва воин от историята на The Macallan. Една от тях е в памет на служащите от дестилерията от 1940 година, които са съдействали за основаването на неповторимото уиски в сложни времена, преди повече от осем десетилетия. Другата ръка е тази на тогавашния ръководител Алън Шиач, чийто дядо е бил отпред на компанията, когато уискито бива сложено в бъчвата. Третата е на днешния занаятчия уиски производител Кирстин Кембъл, която деликатно сортира бъчвата от 1940 година, употребена за основаването на The Reach, и която взема решението, че в този момент е моментът да показа това уиски със света.

The Reach идва в България в неповторимата си истинска опаковка, основана от екип от шотландски майстори. Резултатът е ръчно направена хармонична композиция от скъпоценна течност, стъкло, бронз и дърво. Скулпторката Саския Робинсън основава безконечната статуя с три ръце, като преди да стартира работа с физически модел, прави безчет рисунки от всяка допустима вероятност. Вените, ноктите и детайлите на кожата са пресъздадени с изключителна акуратност, по модел на живописен отпечатък от ръката на един от истинските фрагменти. Скулптурата е отлята от бронз и блясъкът на метала контрастира с мрачно кехлибареното уиски. Повърхността на стъкления декантер има фини вдлъбнатини, които съответстват с отпечатъците от пръстите на бронзовите ръце, които го поддържат, а в красива кутия, направена от дърво от паднал бряст, за който се счита, че е бил в имението The Macallan през 1940 година, е подложен декантерът.

Допълнителна информация за The Reach и изискванията за закупуване могат да бъдат открити на: https://theresidence-club.com/.

Консумирай отговорно!

konsumirai-otgovorno.bg

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР