Кариерните форуми често са събития, които събират на едно място

...
Кариерните форуми често са събития, които събират на едно място
Коментари Харесай

От студентската скамейка в Берлин до управител на новооткрития модерен хипермаркет на лидера в ритейла и лектор на кариерен форум

Кариерните конгреси постоянно са събития, които събират на едно място редица младежи, с цел да подкрепят тяхната реализация. Най-големият подобен за българите в чужбина е Bulgaria Wants You, който всяка година дава късмет на наши сънародници да се допрян до огромните работодатели в България и вдъхновяващи истории за триумф на разнообразни персони.

Една от тези истории е на Иоан Димитров, който преди 5 години посещава кариерен конгрес в Германия. Там точно Иоан се среща с активността на Kaufland и схваща, че в България също има доста благоприятни условия за реализация на младежи. И по този начин, 5 години по-късно се качва на сцената на Bulgaria Wants You в Берлин, в качеството си на шеф на последния новооткрит съвременен  хипермаркет на водача в българския ритейл бранш.

Иоан Димитров приключва висшето си обучение в Берлин, само че както се случва с доста наши сънародници, с времето стартира да усеща носталгия по родното и предпочитание да се върне там, където принадлежи. „ Винаги съм знаел, че в България мога да открия много  благоприятни условия за развиване, даже и по-добри от тези, които има в Германия. Едновременно с това, желаех да предам знанията и уменията, добити по време на следването ми, нататък по веригата и да покажа, че и в България човек може да гради бъдещето си “, споделя той и продължава описа за вдъхновяващия си професионален път и ролята на кариерния конгрес Bulgaria Wants You.

 Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

„ През 2019 година, в края на образованието си в Германия, към този момент бях взел осъзнатото решение да се върна в България и да стартира да строя кариера в областта на търговията. За себе си знаех, че диря огромна интернационална компания, в която да открия полезностите си, с цел да знам, че съм на вярното място. “

Своето идеално място намира в най-голямата комерсиална верига в България - Kaufland, започвайки от стратегия за гении „ Управители на бъдещето “. Тя е ориентирана точно към младежи без опит, какъвто тогава е той.  Пет години по-късно Иоан Димитров към този момент е шеф на най-новия съвременен  хипермаркет на компанията в столичния квартал „ Манастирски ливади “ и не съжалява нито за момент за решението си да се върне у нас, тъй като става част от извънредно професионална среда. Преди това той е шеф на още няколко филиала на ритейлъра, а под негово управление компанията печели отличие „ Награда на публиката “ на националния годишен конкурс „ Сграда на годината “.

Успехът му дава опция да бъде преподавател там, откъдето стартира своя професионален път.

„ Чувството да се върнеш там, откъдето си тръгнал, е прелестно. Доскоро бях част от феновете, а единствено няколко години по-късно се изправих пред публиката - от другата страна на сцената. За първи път имах опция да приказвам пред толкоз доста хора и беше доста вълнуващо и зареждащо прекарване. Беше в действителност прочувствено - да видя познати лица, с които до неотдавна сме били състуденти и сме живели дружно “, споделя още Иоан, който признава, че постоянно ще носи в себе си огромна част от Берлин.

Работата му в най-голямата комерсиална верига в България му дава опция да бъде част от голяма компания, с повече от 7500 чиновници, само че в същото време да среща свежи хора в редиците ѝ всеки ден. През 2024 година Kaufland получи отличие за Top Employer за шеста поредна година, което е доказателство за високите стандарти на веригата в ръководството на чиновниците й, грижата за хората, изискванията на труд и развиването на екипа на интернационално равнище.

За българите, които среща на форума Bulgaria Wants You, Иоан споделя, че вижда искрата в очите им. „ Определено те имаха вяра в идеята на събитието и споделяха страстта. За мен беше огромна чест да  предам парченце от мен и духа на Kaufland на присъстващите. “

Kaufland България е измежду главните сътрудници на Bulgaria Wants You от основаването на плана през 2020 година Партньорството с платформата затвърждава позицията на компанията като един от най-сигурните работодатели в страната, който предлага на своите чиновници сигурна работа с удобни условия, грижа и разнородни благоприятни условия за израстване. 

Повечето от присъстващите в Берлин споделят, че имат желание да се завърнат в България, само че се тормозят от това дали ще могат да намерят реализация и с какво око ще се гледа на тях. Иоан обаче е безапелационен „ За множеството от българите там беше ясно, че рано или късно още веднъж желаят да се завърнат в страната ни и е въпрос на време да го създадат. “

По думите му за младежите в чужбина е извънредно значимо да се усещат значими  и напъните им да бъдат оценени. Необходимо е обаче да знаят, че има благоприятни условия за развиване в България, с цел да могат да вземат това нелеко решение да се завърнат в родината си.

„ Хората, с които разговарях, желаят да допринесат, с каквото могат за страната ни и се интересуват от това тя да върви в вярната посока и да задържа и връща българите на територията си. “, приключва с оптимизъм Иоан.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР