Публикация в социалните мрежи привлече общественото внимание. Става въпрос за

...
Публикация в социалните мрежи привлече общественото внимание. Става въпрос за
Коментари Харесай

Кола лети със 130 км/ч на автопилот по Тракия, шофьорът - на пасажерската седалка

Публикация в обществените мрежи притегли публичното внимание. Става въпрос за автомобил, който се движи по Автомагистрала " Тракия " със 130 километра в час. На пръв взор няма нищо смущаващо в клипчето, с изключение на обстоятелството, че автомобилът се движи на автопилот, до момента в който лидерът се намира не на шофьорското място, а на пасажерската седалка.

Клипчето към този момент е изтрито от обществените мрежи.

Според автомобилния специалист от Bri4ka.com Филип Лазаров безусловно е допустимо да се кара на автопилот, само че е рисково, тъй като по нашите пътища липсват маркировки, по които се ориентира автопилотът.

" Всяка година колите се надграждат и всички марки и модели сега се стремят да придобият самостоятелност. В момента имаме чисто нови коли, които могат да се движат сами. Те се ориентират по пътната маркировка, някои модели се ориентират по камери. Затова от време на време с тях стават ПТП-та. Причината - по нашите пътища липсва маркировка тук-там, има дупки и автомобилът не може да регистрира вярно пътната конюнктура и от време на време става пакост ", изясни Филип Лазаров по Нова тв.

Подобни видеа се появяват постоянно в обществените мрежи, само че те са снимани основно по американските пътища.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР