Публичен дебат на тема Коронавирус с участието на Националния оперативен

...
Публичен дебат на тема Коронавирус с участието на Националния оперативен
Коментари Харесай

Мангъров иска дебат с Мутафчийски за коронавируса

Публичен спор на тематика " Коронавирус " с присъединяване на Националния действен щаб желаеха някои от главните критици на структурата посредством отворено писмо, изпратено и до медиите.

Доц. Атанас Мангъров, доктор Георги Тодоров, доктор Стоян Алексов, доктор Владимир Николов и някогашният евродепутат доктор Антония Първанова през последните месеци изрично се опълчват на ограниченията, вземани от страната против ковид и в този момент желаят да потвърдят правотата си на дебат в Българска телеграфна агенция на 17 юни.

" В страната ни се следи разминаване в причините, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено COVID-19 и оповестено за пандемия, което не е и в никакъв случай не било обявявано за изключително рискова зараза, като щабът, от една страна, има цялостен достъп до целия медиен запас на страната, а, от друга, мненията на съперниците на НОЩ си проправят път през различни канали за информация, каквито са обществените мрежи и някои медии без национална представителност. С задоволително обстоятелства, ние аргументирано оспорихме освен ограниченията, които се приложиха, само че споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите експерти, когато се приказва за: брой на болните; умрелите в асоциация с вирус; брой на инфектираните със SARS-COVID-19; построилите имунитет (независимо от неговата трайност) ", означават създателите на писмото.

" Именно поради това и те упорстват в границите на дебата да бъдат разисквани разликите в оценките и в препоръчаните ограничения: Дебатът е един от инструментите в демократичната страна и дава опция на тези, които би трябвало да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и разбори. Изводите от един подобен спор могат да доведат до оферти, които са потребни за обществото. Нека го използваме ", показват медиците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР