Псориазисът е заболяване на имунната система, което води до натрупване

...
Псориазисът е заболяване на имунната система, което води до натрупване
Коментари Харесай

Псориазис – причини, симптоми и витамин, който ви липсва!

Псориазисът е заболяване на имунната система, което води до струпване на кафези на повърхността на кожата – а това води до червени, плътни, люспести петна, които са мъчителни и доста сърбящи. Смята се, че към 7.5 милиона американци страдат от това хронично заболяване.

Според изследвания, извършени в дерматологията на Съединени американски щати, разноските за здравни грижи, свързани с псориазис, са до 63 милиарда $ годишно. Това се отнася до директните разноски, като в същото време би трябвало да се вземат в поради и непреки разноски, като загуба на работно време.

Псориазисът е повече от незадълбочено положение на кожата. Въпреки обстоятелството, че псориазисът се появява като положение на кожата, това в действителност е автоимунно заболяване. Тази реакция поражда, когато Т-клетките нападат здрави кожни кафези. Свръх дейните Т-клетки предизвикват имунни реакции, които форсират растежа на кожните кафези, което на собствен ред ги кара да се реалокират във външния пласт на кожата след няколко дни.

Тъй като мъртвите кафези не могат да бъдат отстранени толкоз бързо, те се натрупват в петна типични за псориазис. Това положение съществено визира всекидневието на тези, които страдат от това. И в допълнение на това, пациентите с псориазис са с нараснал риск от други болести като хипертония, сърдечни болести, диабет вид 2 и очни болести.

 Витамин D

Витамин D е от решаващо значение за автоимунни болести, в това число и псориазис. За тези, които имат псориазис, е извънредно значимо да тестват равнищата на витамин D и да поддържат равнищата си в границите на 50-70 мл през цялата година. Той работи като мощен имуномодулатор, тъй че фактът, че той играе значима роля в профилактиката на псориазиса, не е неочакван.

Според изследване, витамин D може да има значими имуномодулиращи резултати при псориазис. Но до 80% от пациентите през зимата и 50 % през лятото, имат недостиг на витамин D.

 Витамин D

Оптимизирайте равнищата на витамин D, в случай че имате псориазис. Хората, страдащи от от това хронично заболяване, са изложени на нараснал риск от заболяването Паркинсон точно заради недостиг на витамин D.

Най-доброто лекуване на псориазиса е излагането на слънчева светлина, с цел да се увеличи равнището на витамина. Прекарвайте повече време на слънце, само че не на директна слънчева светлина, настояват от американската академия по дерматология.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР