Психолози от Великобритания са установили, че гневът към партньора може

...
Психолози от Великобритания са установили, че гневът към партньора може
Коментари Харесай

Психолози: Защо е добре понякога да се ядосваме на партньора си

Психолози от Англия са открили, че гневът към колегата може да помогне на двойката да укрепи връзката си, написа сп. " Personality and Individual Differences ".

Авторите на проучването от университета на Съри са анализирали въздействието на гнева, презрението и отвращението върху другарските и сантименталните връзки. Те са стигнали до извода, че от време на време враждебните страсти оказват помощ за превъзмогване на несъгласията. 
Изследователите са оценили до каква степен хората се въздействат от проявата на разнообразни отрицателни усеща и по какъв начин нормално реагират на тях.

Според специалистите, въпреки и парадоксално, враждебните страсти от време на време би трябвало да се показват, в случай че хората възнамеряват да останат дружно дълго време. На първо място това се отнася за гнева, тъй като той оказва помощ да се промени държанието на колегата. Например, когато дамата упрекне мъжа, че е не запомнил годишнината от връзката им, това понижава вероятността от сходна неточност в бъдеще.

Силата на гнева е обвързвана и с предприемането на коригиращи дейности. Колкото по-ядосани са били хората на колегата си, толкоз по-вероятно е техният сателит или спътница да се опита да поправи грешката си, изясняват откривателите.

Учените обаче предизвестяват, че презрението и отвращението са извънредно разрушителни страсти, чието проявяване най-вероятно ще докара до възприятие на взаимно незадоволство и раздробяване на двойката или даже до бракоразвод.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР