”Психическото страдание може да бъде страдание на отделния човек, може

...
”Психическото страдание може да бъде страдание на отделния човек, може
Коментари Харесай

Дроздстой Стоянов: Нормалният се чувства душевноболен в такова общество

”Психическото страдалчество може да бъде страдалчество на обособения човек, може да бъде и страдалчество на цялото общество. Ако обществото е болно, човек да се държи съответно, адаптивно и рационално в едно болно общество, е отклоняване. И назад - в случай че обществото е крепко, ти да се държиш неадаптивно, е твое персонално отклоняване. Мисля си, че в това болно общество естественият човек наподобява като ненормален.

Психиатърът акад. Дроздстой Стоянов разяснява в предаването " Студио Хъ " по 7/8 тв последствията от пандемията за психологичното здраве на българите. То не е здравно положение, а положение, което се унаследява през архетипите на културата, през историческите дискурси с публичен морал и норма. Българското общество през всички години на своята еволюция и деволюция, както в Дунавска България, по този начин и във Волжка България, постоянно е било общество на крайностите. И общество готово от време на време сериозно да усвоява външни модели, сподели още той.

Общество, готово да се подчини на разнообразни господари. Може би това е номадски нрав, който се предава през годините. Оттам тази изключителна безкритичност по време на рецесии и в актуалната рецесия. Оттам поддаването и непрекъснатото мултиплициране на неприятната вест от централните медии. В момента това ефирно време, отделено за убийства, е отделено и умножено в чест на коронавирусната зараза... ", изясни психиатърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР