Пшеницата е основна съставка в много диети и е чудесен

...
Пшеницата е основна съставка в много диети и е чудесен
Коментари Харесай

Идейни начини да ядете по-често жито

Пшеницата е съществена съставна част в доста диети и е превъзходен източник на здравословни фибри, протеини и значими хранителни субстанции, с които се трансформираме в здрави и щастливи хора.

Твърди се, че в случай че се храните 6 месеца единствено с жито, ще измененията напълно всички кафези в тялото си. Дали желаете да пробвате, е ваш избор и въпрос на информираност по тематиката.

Наша роля е да ви помогнем да включите жито по-често в храненето си. За задачата подбрахме няколко хрумвания с жито, които са разнообразни, вкусни и доста потребни.

Ето няколко хрумвания, които да ви оказват помощ да включите пшеницата в диетата по-пълноценно по-често от елементарен.

Идейни способи да ядете по-често жито

Използвайте смляно жито за печене на домашните печива

Пълнозърнестото брашно може да се употребява като сурогат на универсалното брашно в доста предписания за печене. Опитайте да го употребявате за подготвяне на палачинки, мъфини или пълнозърнест самун, баници и питки, резултатите може да ви изненадат.

Жито в салатите

Добавете пшенични зрънца към салатите, които приготвяте: Пшеничните зрънца са питателна и вкусна добавка към всяка салата. Просто ги сварете, оставете ги да изстинат и ги смесете с обичаните си зеленчуци и дресинг. Пшеничните кълнове също са отлично допълнение към всяка салата, като доставят прохлада и прелестен усет.

Направете пшенична питка

Заменете типичния си самун за сандвичи с пълнозърнест вид питка за питателна и засищаща алтернатива за закуска или обяд. Напълнете пълнозърнестия си сандвич с многообразие от зеленчуци, сирене и постни протеини. Чудесно допълнение са пшеничените кълнове.

Опитайте Фаро с жито

Фаро е тип пшеница, която има дъвчаща текстура и орехов усет. Може да се употребява в салати, супи и даже като сурогат на ориза в пържени ястия, където обичайно участва ориз.

Направете зърнена купа с жито

Създайте ароматна и засищаща зърнена купа, като смесите варени пшенични плодове или фаро с печени зеленчуци, фасул и сос по ваш избор.

Добавете булгур към супи и яхнии

Булгурът е бързо приготвяща се форма на пшеница, която може да се употребява като заряд в супи и яхнии. Добавя фибри и приемлива хрупкавост към всяко ядене, което приготвяте.

Закуска с пълнозърнести крекери

Пълнозърнестите крекери са по-здравословна опция на обичайните крекери. Опитайте ги с хумус, сирене или авокадо за засищаща питателна закуска.

Включването на пшеница във вашата диета е елементарен и апетитен метод да увеличите приема на фибри и хранителни субстанции. Опитайте тези хрумвания и вижте по какъв начин работят за вас!

Вижте още:

- Правилната диета с жито;

- Тънкости при варенето на жито.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР