Прозрачното и надеждно разследване за убийството на саудитския журналист Джамал

...
Прозрачното и надеждно разследване за убийството на саудитския журналист Джамал
Коментари Харесай

ЕС не вижда завършено, прозрачно и достоверно разследване за Кашоги

Прозрачното и надеждно следствие за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги към момента не е приключено , разяснява Федерика Могерини, след диалози с турския външен министър Чавушоглу, оповестява " Ройтерс ".

Кашоги, който в действителност бе критик на кралството и принц Мохамед бин Салман , бе погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Рияд разяснява, че желае смъртното наказване за петима от обвинените.

В изявление по време на взаимна конференция с еврокомисаря Йоханес Хан и турския външен министър, Могерини съобщи, че е изцяло срещу използването на смъртното наказване .

 В Турция дефинират за комично изказването на Тръмп в отбрана на Саудитска Арабия
В Турция дефинират за комично изказването на Тръмп в отбрана на Саудитска Арабия

Обвиняват Съединени американски щати, че си затварят очите за убийството на Кашоги

На 20 октомври саудитските управляващи оповестиха, че журналистът е бил погубен в постройката на дипломатическата задача вследствие на спор. Световната общественост изрично осъди това закононарушение и прикани Рияд да организира транспарантно следствие .

Президентът на Съединени американски щати Тръмп благодари на Саудитска Арабия за по-ниските цени на петрола в профила си в " Туитър ", ден откакто даде обещание, че Съединени американски щати ще останат " постоянен сътрудник " на кралството макар убийството.

Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф отговори присмехулно на изказването на американския президент.

Сатана ясно и че наказания против Саудитска Арабия за присъединяване на Рияд в убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги ще имат безапелационна поддръжка както от Демократическата, по този начин и от Републиканската партия .

Сенатът на Съединени американски щати са изпратили писмо, в което се упорства за второ следствие на убийството, макар изказванията на Тръмп .

Появи се информация, че в Саудитска Арабия назрява дворцов прелом , предизвикан от убийството на Кашоги и вероятността в действието са забъркани основни представители на кралския двор.

" Вашингтон пост " заяви, че Централно разузнавателно управление на САЩ е стигнало до заключението , че саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман е разпоредил убийството . Според вестника, това опонира на изказванията на саудитското държавно управление, че не е взело участие в убийството на журналиста .

Главният прокурор на Саудитска Арабия предлага смъртно наказване за петима обвинени , упрекнати в поръчителството и осъществяването на убийството на саудитския публицист.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР