Прозират интересите на партньорите от сглобката“ в концесия на терминал

...
Прозират интересите на партньорите от сглобката“ в концесия на терминал
Коментари Харесай

Балабанов: В спирането на концесията на терминал „Росенец“ прозират интересите на партньорите от „сглобката“

Прозират ползите на сътрудниците от „ сглобката “ в концесия на терминал „ Росенец “, тъй че е хубаво да се питат самостоятелни институции. Това сподели депутатът от „ ИТН “ (ИТН) Станислав Балабанов пред Българска телеграфна агенция, откакто президентът Румен Радев сезира Конституционния съд (КС) за прекратяването на концесията на терминала.

По принцип президентът има демократичното право като самостоятелна институция да насочи запитване до Конституционен съд и да го сезира по този проблем, тъй като и ние, от нашата парламентарна група, изразихме мнение преди време, че в действителност има нещо гнило в това бързане във връзка с преустановяване на концесията на „ Росенец “, уточни Балабанов.

Народният представител означи, че концесията е написана през 2011 година от Бойко Борисов – човек, който по думите му, през днешния ден е „ добре изпран в тази добре смазана сглобка “. Според Балабанов няма европейска инструкция, която да дава опция за бързото преустановяване на тази концесия. Той означи, че всички концесии по принцип би трябвало да бъдат проверявани и в случай че има в действителност нарушавания на концесията, във връзка с договорните им уговорености с страната, тогава да се подхващат дейности. Тъй като по този проблем няма нито едно от изброените досега неща, прозират може би други корупционни ползи на един от сътрудниците в тази сглобка – Движение за права и свободи, разяснява Балабанов. 

Ще забележим Конституционен съд какво ще каже, само че в случай че се приключи тази концесия, да не би след няколко месеца да забележим компании, доближени до ГЕРБ и Движение за права и свободи, които да се възползват от пристанище „ Росенец “, добави депутатът.

Според Балабанов статистиката у нас демонстрира, че от концесиите в брутния ни вътрешен артикул през последните години са влизали едвам 0,08 % доходи, което е проблем. И когато се прави одит на концесии, е хубаво да се прави подобен одит и на всички контракти за концесии, а не на един съответен, сподели още Балабанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР