Проява на дискриминация към Златан Ибрахимович донесе наказание на Цървена

...
Проява на дискриминация към Златан Ибрахимович донесе наказание на Цървена
Коментари Харесай

Цървена звезда отнесе сериозна глоба заради Ибрахимович

Проява на дискриминация към Златан Ибрахимович донесе наказване на Цървена звезда от УЕФА. Сръбският гранд бе санкциониран с 25 000 евро, а когато почитателите се завърнат по стадионите, тимът ще изиграе един европейски мач без аудитория.

Причината за глобата е случилото се на мача сред Звезда и Милан от 1/16-финалите на Лига Европа през февруари (2:2). Мачът на " Мала Маракана " се игра без почитатели, само че буйните почитатели в Сърбия откриха метод за провокация.

В миг от мача ясно се чува, по какъв начин мъж посредством микрофон или тип високоговорител, крещи думата " balija " по адрес на Ибрахимович. Тази дума се употребява от сръбските националисти като засегнатост към босненските мюсюлмани. Именно подобен по генезис е бащата на Златан, до момента в който майката на родения в Швеция състезател е словенка.

Самоличността на индивида, донесъл наказването от УЕФА, не беше разкрита от клуба, само че със несъмнено се знае, тъй като на стадиона са участвали единствено служебни лица, медии и чиновници на стадиона и клуба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР