Провокативно изказване на водача на „Възраждане“ Костадин Костадинов предизвика словесен

...
Провокативно изказване на водача на „Възраждане“ Костадин Костадинов предизвика словесен
Коментари Харесай

Трагедията във Враца предизвика лицемерни изблици в парламента

Провокативно изявление на лидера на „ Възраждане “ Костадин Костадинов провокира вербален конфликт в Народното събрание тази заран.

Повод стана трагичният случай във Враца от предния ден. Тогава жена умря след 40-минутно очакване пред незабавното поделение на локалната болница, където й поискали тест за коронавирус.

Костадинов употребява случая, с цел да насочи следващите си обвинявания против здравната система и здравните управляващи в частност, отбелязва вестник. Той разгласи, че страната се ръководи от „ античовешки режим “, и изиска оставката на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова с претекста, че би трябвало да понесе отговорност, тъй като не е отменила протоколите, въведени от предшественика й Стойчо Кацаров. „ Ако тук в залата има хора, а освен народни представители, да станем и да почетем освен вчерашната почтена жертва, само че и всички останали, които през последните години станаха жертви на едно нечовешко, бездушно отношение “, обърна се лидерът на „ Възраждане “ към сътрудниците си депутати.

Това обърка ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, който не знаеше по какъв начин да реагира на провокативното послание. Да одобри настояването на Костадинов означаваше да поддържа обвиняванията му против здравната система. Ако го отхвърлеше, тогава щеше да се изложи на офанзиви, че отхвърля да уважи паметта на умрялата жена. Останалите депутати също се чудеха по какъв начин да постъпят – някои понечваха да станат, по-късно сядаха, като виждаха, че парламентарните им групи не реагират. На крайници се изправиха депутатите от „ Възраждане “, както и някои от Има Такъв Народ, отпред с шефа си Тошко Йорданов.

От неуместното състояние избави сътрудниците си депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов, който излезе на трибуната, с цел да отговори на Костадинов. Социалистът, който е доктор по специалност, подсети, че преди години от парламентарната естрада един някогашен вътрешен министър е упреквал лекари в ликвидиране на дете – изказване, което след това е отхвърлено от съда. Изтъкна и че здравната система няма да се промени с заявления. Накрая насочи личен апел към лидера на националистите: „ Моля ви, не превръщайте една човешка покруса в знаме, което да развявате от трибуната на Народното събрание. Много ви апелирам като доктор. Това е неприемливо. “

Костадинов репликираше от мястото си, само че не се реши да отвърне на Михайлов от трибуната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР