Проверяващите, които идват на инспекция, не са ваксинирани. Това, което

...
Проверяващите, които идват на инспекция, не са ваксинирани. Това, което
Коментари Харесай

Алибегов: Проверяващите, които идват на инспекция, не са ваксинирани

" Проверяващите, които идват на ревизия, не са имунизирани. Това, което дадохме като предложение през вчерашния ден на страната, е те, като максимален шеф, да започват имунизацията в държавния бранш ".

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ ръководителят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Ричард Алибегов.

„ Приемат ли се, каквито и да било рестрикции за влизане на закрито в търговски обекти, то няма по какъв начин да важат единствено за ресторантьорския и хотелския отрасъл. Поставили сме седем точки и условия за вход и най-много да не сме единственият затворен отрасъл. Ако ще работим единствено за имунизирани, каквото беше предлагането на Министерството на здравеопазването, или ще затворим, то е едно и също “, добави той.

Председателят на Института за разбори и оценки в туризма доцент Румен Драганов добави, че е удовлетворен от срещата сред представители на туристическия отрасъл и служебния министър председател.

„ Имаме доста висока оценка на лятото от Стефан Янев, който сподели, че то е минало сполучливо и че чака зимният сезон да протече по същия метод. Това значи отново да имаме проблем с паркирането на коли през зимата, да имаме доста туристи и от чужбина, българите да могат да пътуват свободно и заведенията да работят напълно “, добави Драганов.

По думите му държавното управление, което чакаме да вземе смелите политически решения, няма пари.

" Вече две години живеем с COVID-19 и мисля, че успяхме да се пренастроим и да подредим целите си вярно, с цел да можем да продължим нататък. Имаше интервал на извънредно съмнение и неверни стъпки в ляво и в дясно, само че тогава бяха такива времена, никой не беше квалифициран. Говоря единствено за Сатиричния спектакъл. При нас 50% от хората са имунизирани, имаме 20%, които са го изкарали, което дава много сериозна отбрана ", съобщи шефът на Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “ Калин Сърменов.

Според него единственото нещо, което би трябвало да създадем, е да продължим акцията по имунизиране.

" Как бизнесът да помогне на страната и да подтиква повече хора да се имунизират, като ние една година слушаме по какъв начин няма вирус и се дава публичност на разнообразни хора. В момента сме в патова обстановка, тъй като ние можем да си изберем да бъдем затворени, да работим с ограничавания, които ще ни затворят заради ниска имунизация или да работим с едни други ограничавания, които също ще доведат до банкрут. Защото имаш 100% разноски, а в действителност това, което разбрах от Министерството на туризма, пари има, само че не стигат ", изясни Алибегов.

Според Драганов обществото би трябвало да се осведоми, че става въпрос за смъртни случаи единствено на неимунизирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР