Проверките, които започнаха по случая във Враца, ще дадат отговори

...
Проверките, които започнаха по случая във Враца, ще дадат отговори
Коментари Харесай

Д-р Ирена Мазнева: Случаят във Враца - заради грешка на системата

" Проверките, които започнаха по случая във Враца, ще дадат отговори на доста въпроси - какъв е имунизационният статус на дамата, каква е диагнозата ѝ, с какво е лекувана, съответно ли е било домашното лекуване. Такава покруса е неприемлива за едно положително западно общество ... В случая не става въпрос за човешка неточност, а за неточност на системата и на протокола. Ако протоколът е подобен, това не я прави отговорна, а неприятен човек. Това предстои на инспекция ". 

Това сподели пред БНР доктор Ирена Мазнева, ръководител на районната гилдия на Българския лекарски съюз във Враца. 

Според нея  е възмутително, че снимащият клипа със протичащото се в незабавния център във Враца не се е притекъл на помощ , а употребявал времето, с цел да запише момента:  

" Моля обществото  да не сме хора, които търсим да изобличаваме, а да сме общество, което прави положително . Видно мъжът на дамата беше несъответстващ, обезпокоен. Този човек трябваше да отиде да реагира съответно на обстановката, да изиска да се извика лекар, тъй като се вижда, че тя умира. Ако няколко индивида бяха реагирали, може би това нямаше да се случи.  Ние сме общество с ниска здравна просвета и с лъжливо високо възприятие за подготвеност ". 

В предаването " Нещо повече " доктор Мазнева прикани за  реформа в здравната система

Интервюто с доктор Ирена Мазнева можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР