Проверката за купуването на електрически автобуси, която тече в някои

...
Проверката за купуването на електрически автобуси, която тече в някои
Коментари Харесай

След разпит на кмета община Варна бе дадена на прокурор

Проверката за пазаруването на електрически рейсове, която тече в някои общини, във Варна докара до пращане на материалите на прокурор. Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) разгласи през днешния ден, че е събрала данни за осъществено корупционно закононарушение от лица, заемащи висши обществени длъжности. От известието на органа излиза наяве, че са разпитани кмета Иван Портних, двама от заместниците му, шефът и чиновници на общинското транспортно сдружение, членовете на комисията по желание при договорката и ръководители на компании, отстранени от процедурата.

Става дума за закупуването на 60 електрически рейсове и зарядните им устройства. Средствата - 85 млн. лева, бяха отпуснати безплатно по оперативна стратегия „ Околна среда “. За инспекцията на комисията на Цацаров се знае от десетина дни, а в нейния ход пресцентърът на община Варна обяви, че спомага на проверяващите. Вчера бе обявено, че органът тършува и в община Стара Загора. Местният кмет Живко Тодоров също съобщи, че всичко е изрядно.

За Варна комисията обаче не мисли по този начин. „ Установени са непозволени дейности от лице, заемащо висша обществена служба, при установяване на състава на екипа за ръководство на плана. Установено е също, че е оказвано влияние на член на комисията по желание на реализатор в интерес на съответна компания. В резултат на това, претендентите не са били обективно оценени и е позволен единствено един от тях “, заяви органът.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР