Проверка в Бургас. Снимка: ИАРА, Facebook През изминалата седмица бяха извършени

...
Проверка в Бургас. Снимка: ИАРА, Facebook
През изминалата седмица бяха извършени
Коментари Харесай

Успешни акции на ИАРА в страната през изминалата седмица, има заловени нарушители

Проверка в Бургас. Снимка: ИАРА, Фейсбук

През миналата седмица бяха осъществени поредност от инспекции на водоемите в област Пловдив . Това оповестиха от пресцентъра на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/, уточнявайки, че пазарджишките чиновници към бранш „ Рибарство и надзор “-Пловдив са направили планувани регулярни инспекции по суша и вода .

Акциите са били осъществени в тъмната и светлата част на денонощието на водоемите в региона, както и по подаден сигнал . В тази на язовир „ Батак “ са се присъединили и представители на риболовно съдружие „ НИЛЕТ “ с доброволци и съоръжение.

По подадения сигнал не са били открити никакви нарушавания , само че в последващата инспекция на фенове рибари в местността „ Кинаджийски залив “ са били формирани 2 броя Акта за определяне на административно нарушаване /АУАН/ на двама фенове рибари . На първото лице е бил за несъразмерен улов, а на второто – за незаписване на улова в риболовния билет.

Във вторник беше обявено, че по време на нощна инспекция кърджалийски чиновници от бранш „ Рибарство и надзор “ са намерили 150-метрови мрежи в язовир „ Студен Кладенец “ . В наблюдението са се присъединили и представители на съдружие „ СРКА “ .

В хода на взаимната инспекция е била видяна лодка да влиза и излиза в язовира от местността на село Широко поле . По същото време е бил получен сигнал от незабавен телефон 112 за заложени хрилни мрежи в местността на с. Зорница . Екипите са направили обход по вода с лодка на посоченото място.

В резултат на нея са разкрили и извадили от водата 2 броя хрилни мрежи , с обща дължина 150 метра. Уловената риба от типа шаран /42 кг/, сом /8 кг/ и бяла риба /2,3 кг/ е била върната назад във водата .

Акция в Кърджали. Снимка: ИАРА, Фейсбук

В последните дни на април са били осъществени и инспекции по Дунав и язовирите в региона на Плевен . Екипи към браншове „ Рибарство и надзор “ – Плевен, Велико Търново и Ловеч към ИАРА са инспектирали река Дунав от р.к.600до р.к.575 . Те са открили и извадили три немаркирани хрилни мрежи, сложени в работно състояние.

Плевенските инспектори са направили следните инспекции :

  • След подаден сигнал на незабавен телефон 112 за подозрителен автомобил на язовир „ Горни Дъбник “ е бил посетен водоемът, само че не са били установени нарушения;
  • Проверки на язовирите „ Кайлъка “ и „ Горни Дъбник “ без нарушавания .
  • Проверка на язовир „ Вълчитрън “ по подаден сигнал на незабавен телефон112, където са разкрили извършител и сформираха 1 брой АУАН.

След осъществено наблюдаване и инспекция на язовир „ Жребчево “ в местността „ Лаката “ и землището на Гурково от чиновници към браншове „ Рибарство и надзор “ в Стара Загора и Сливен са били установени три лица , които са правили лов на риба с уреди вид „ сетка “ . Нарушителите са били арестувани благодарение на чиновници от Районното ръководство в Гурково. ИАРА е съставила 9 броя АУАН .

Уловената риба от типа платика /3 кг/, сребриста каракуда /2 кг/ и шаран /7,8 кг/ е била върната във водата . Инспекторите са иззели 3 хрилни мрежи вид „ сетка “, с обща дължина 150 метра . Полицаи са задържали колата на нарушителите и са свалили регистрационните номера.

В четвъртък стана ясно, че чиновници от бранш „ Рибарство и надзор “ в Бургас към ИАРА и бургаски служители на реда при нощна инспекция в квартал на града са спрели лек автомобил с лице, пренасящо риба в багажното поделение на транспортното средство. Нарушителят е транспортирал 120 кг уловени шарани и не е дал нужните документи за произхода на рибата. На лицето е бил формиран акт за административно нарушаване , а рибата е била конфискувана, дружно с три пластмасови касетки, където е била съхранявана.

Екипите са дарили уловената риба на „ Домашен обществен патронаж “ към Община Бургас, с цел да се подготви храна и да се раздаде на потребителите на услугата.

Проверка в Бургас. Снимка: ИАРА, Фейсбук

От ИАРА напомнят, че сега е неразрешен риболовът по това време на годината и инспекциите не престават. Можете да се запознаете със заповедта – ТУК .

Акула е била видяна на плажа в Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР