Проверка показва, че охранителната фирма, свързвана с Димитър Желязков –

...
Проверка показва, че охранителната фирма, свързвана с Димитър Желязков –
Коментари Харесай

Страшни разкрития за фирмата, свързана с Митьо Очите и Бенчо Бенчев, оказа се с...

Проверка демонстрира, че охранителната компания, свързвана с Димитър Желязков – Митьо Очите и Бенчо Бенчев, е спечелила публични поръчки за близо четвърт милион лв., оповестява bTV. По-рано през днешния ден стана ясно, че Бенчо Бенчев се проверява за персонално укривателство поради това, че беше арестуван с Димитър Желязков в Турция.
Справка в регистъра на Агенцията по публични поръчки за извоюваните от компанията, в която благосъстоятелност има Бенчев, а Митьо Очите твърди, че е съветник.
От община Несебър охранителното сдружение печели и най-голямата си поръчка – на стойност над 100 000 лв. .
Бизнес там има и общинският консултант от коалиция „ Сила” в Несебър Пейко Янков, който към този момент седмица се търси по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група на Очите.
На „ Аркус” е поверил защитата и притежателят на бетоновия възел в Несебър и общински консултант от коалиция „ Сила” Красимир Мавров.Сумата, на която възлизат всички публични поръчки на компанията, е 248 324 лв. .
Димитър Желязков – Митьо Очите работи в „ Аркус – Сигурност Бургас” от 2015 година Това удостоверява шефът на компанията пред организация „ Флагман”. „ Той работи при нас от 2015 година, има трудов контракт, употребява болнични, до момента в който дълготрайно се лекуваше след случая през юни 2016 година в Слънчев бряг. Работи в маркетинговия отдел , занимава се с търсене на обекти”, споделя шефът Иван Владимиров.
Година след назначението на Желязков „ Аркус – Сигурност Бургас” печели поръчка за тъкмо 104 004 лв. – сума, която община Несебър заплаща за защитата на двата пропускателни пункта в остарелия град. Договорът по публичната поръчка е за двата летни сезона на 2016 и 2017 година
Сред огромните клиенти на охранителната компания е и община Айтос, която заплаща над 67 000 лв. за сигурността на редица свои обекти – административната постройка, учебно заведение, детски градини, дом за остарели хора, както и гробищния парк.


Снимка: btvnovinite.bg
„ Цената е много ниска, само че това нас ни устройва. Ни минимум пък навръх мен ще окажат някакво въздействие и тъкмо тези охранителни компании. Знаете доста добре, че се познаваме с всички”, съобщи кметът на Айтос Васил Едрев.
Кметът на Айтос, който е някогашен шеф на полицията в Бургас, твърди, че няма избор – две компании от години си разделят защитата на целия град.
Снимка: btvnovinite.bg
През 2016 година териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Бургас и филиалът в Поморие са упълномощили своята защита против сумата от близо 50 000 лв. за две години . Тази година е определен различен охранител.
„ Ако бяха предложили по-ниска цена, отново те щяха да спечелят”, разяснява Енчо Жеков – шеф на Търговско предприятие на Национален осигурителен институт – Бургас.
„ Аркус” има настоящ контракт с Агенция „ Митници” – против 31 000 лв. за две години. „ Фирма „ Аркус” не охранява Митница Бургас, нито обекти на Митница Бургас на територията на Пристанище Бургас”, сподели представителят на Митница Бургас Катя Иванова.
Снимка: btvnovinite.bg
Фирмата обаче се грижи за техническата защита на почивната база на митниците в Ахтопол, както и на части от постройките в Несебър и Ямбол .
Междувременно съдът в Истанбул към момента не е назначил ден, в който правосъден състав да прегледа молбата на страната ни за екстрадицията на Димитър Желязков, споделиха от спецпрокуратурата. Законовият период за връщането на Митьо Очите изтича на 4 септември.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР