Провеждането на избори е част от националната сигурност на България,

...
Провеждането на избори е част от националната сигурност на България,
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Народните представители застрашават националната сигурност на България

Провеждането на избори е част от националната сигурност на България, а с връщането на хартиената бюлетина тя се заплашва, каза председателят на партия МИР Симеон Славчев.
" Чрез изборите се качват или смъкват държавни управления, а от дейностите на ръководещите зависи ориста на българските жители освен в кратковременен, само че и в дълготраен проект. С връщането на хартиена бюлетина на процедура народните представители заплашват националната сигурност на страната, защото връщат старите порочни и незаконни практики за замяна на вота на българските жители. “ Това сподели водачът на партия МИР Симеон Славчев по време на митинг против връщането на хартиената бюлетина пред постройката на Народното събрание.

Според него машинното гласоподаване като се изключи че е потвърдило своята успеваемост посредством премахването на невалидните бюлетини, е понижило фрапантно и купения избор. Единственото нещо, което е останало да се направи съгласно Славчев, с цел да може машинното гласоподаване да е на 100 % дейно, е да се отстрани субективният фактор и опцията за операция и замяна на вота на българските жители.
-->
„ Вместо да връщат хартиена бюлетина народите представители трябваше да запишат в Изборния кодекс, че машинният протокол е финалният протокол на всяка една секционна изборна комисия и той да не се преписва ръчно в книжен протокол и второ, хартиените разписки, които машината издава при гласуването, наложително да се преброяват в края на изборния ден и да се сравнят с машинния протокол. Само осъществяването на тези двете условия подсигуряват честността и прозрачността на вота. Българските жители би трябвало да знаят истината, а тя е, че машинното гласоподаване е единственият метод да се проведат почтени и транспарантни избори и да се спре подмяната на вота “, съобщи още Симеон Славчев.

Той напомни, че машинните за гласоподаване имат четири отбрани, които подсигуряват честността на вота. „ Първо, машината за гласоподаване не е обвързвана с интернет и информацията от нея няма по какъв начин да бъде източена или манипулирана. Второ, вътре в машината има както хард диск, по този начин и флаш памет, където се съхраняват цялата информация и изборният протокол. Третата отбрана е хартиената квитанция, която машината издава при гласуването и която всеки един гласоподавател пуска в обособена урна. Четвъртата отбрана е самият избирателен протокол, който машината за гласоподаване издава след края на изборния ден и в който в действителност е разковничето. Неслучайно партия МИР упорства в Изборния кодекс да бъде записано, че машинният протокол се признава за заключителен протокол на всяка секционна изборна комисия, тъй като той няма по какъв начин да бъде сменен или манипулиран. Всъщност машинният протокол дружно с паралелното броене на машинните разписки, както и хард дискът и флаш паметта са четирите отбрани, които няма по какъв начин да бъдат пробити. Именно те подсигуряват честността на вота, от който явно ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се тормозят и за това желаят да върнат в този момент хартиената бюлетина “, това съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той добави, че посредством признаването на машинния протокол за заключителен ще се спестят доста часове работа на секционните комисии, а изборният резултат ще бъде явен до 15 минути след края на изборния ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР