Проведе се първата официална работна среща между представители на Google

...
Проведе се първата официална работна среща между представители на Google
Коментари Харесай

Представители на Google и водещи наши университети обсъдиха възможностите на Google Workspace

Проведе се първата публична работна среща сред представители на Гугъл и българските висши образователни заведения, проведена от  – единствен сътрудник на Гугъл Cloud със специализация “Образование ” в България.

Официална покана за срещата получиха всички университети и колежи в България, като в диалога на 27 април се включиха 77 представители на 25 висши образователни заведения от цялата страна. Целта на срещата беше екипът на Гугъл Workspace да показа опциите за съдействие с българското висше обучение и да се показват положителни практики от организациите, които към този момент са внедрили технологии на Гугъл.

Проф. д.ик.н. Димитър Канев – заместник-ректор на ВСУ „ Черноризец Храбър “, проф. доктор Мирослав Карабалиев, дб – зам.-ректор по научна и интернационална активност Тракийски университет Стара Загора и Стилян Минчев – УИЦ Пловдивски университет “Паисий Хилендарски ” показаха свои върхови достижения при потреблението на платформата  за образованието. И в трите университета платформата е главно средство за връзка. Те демонстрираха и лични разработки на процедури и автоматизации на процеси в облака, с помощта на които си икономисват време и големи старания в обработка на аналогова информация.

“Тази среща беше извънредно скъпа за нас, тъй като видяхме по какъв начин, на процедура, се употребява нашата технология. Впечатлена съм от това, което представителите на трите университета показаха и имам вяра, че то може да бъде приложено в целия свят ” – показа Александра Станева, експерт „ Продажби ” за Гугъл Workspace в обществения бранш за Европа, Близкия Изток и Африка.

От страна на Гугъл в срещата участваха още Фрида Рьосел – началник на Гугъл Cloud за обществения бранш в Скандинавия, Централна и Източна Европа и Петр Дупак – началник на Гугъл Cloud за промишлеността в Централна и Източна Европа.

Център за креативно образование беше показан от шефа доктор Александър Ангелов, а особено присъединяване в събитието имаше и проф. доктор Галин Цоков от Департамента за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР