Проучвания сочат, че България заема първо място в Европа по

...
Проучвания сочат, че България заема първо място в Европа по
Коментари Харесай

Тази храна е №1 в борбата с холестерола, високото кръвно и инфарктите

Проучвания сочат, че България заема първо място в Европа по брой сърдечни удари на глава от популацията. Ето за какво е значимо да понижим напрежението, да подобрим метода на живот и да обърнем внимание на храната, която консумираме, написа дама.бг. Съществува артикул, който се отразява позитивно в битката с високото кръвно налягане и контролиране на холестерола – това са фурмите. Фурмата е сладкият плод на финиковата палма и се среща в Западна Азия и Средиземноморието.

Ето и какви са преимуществата на фурмите:

Фурмите предотвратяват инсулти
Те съдържат калий – минерал, който предотвратява инсултите и усъвършенства положение на нервната система. Препоръчителният дневен банкет на калий е 400 мг. Фурмите контролират равнищата на холестерол Плодът прочиства кръвоносните съдове и не разрешава да се образуват запушвания.

И това е забавно: Седмица диета – 3 години стройни и слаби - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Ето за какво фурмите контролират равнищата на нездравословния холестерол.

Фурмите контролират кръвното налягане Фурмите съдържат задоволително натрий, калий и магнезий. 5 или 6 фурми съдържат към 80 мг магнезий, който въздейства удобно на кръвното налягане. Високото кръвно може да се контролира с към 370 мг магнезий. Фурмите укрепват сърцето Накиснете 2 или 3 фурми във вода през нощта. На сутринта те ще бъдат идеално допълнение към зърнената ви закуска.

Фурмите предотвратяват диария
Калият предотвратява диария, тъй като укрепва положителните бактерии в организма.

Фурмите имат високо наличие на желязо
Желязото е доста потребно за хора, които страдат от анемия, както и за бременни дами. 100 грама фурми съдържат 0.9 мг желязо, а това е 11% от целесъобразния дневен банкет. Желязото въздейства удобно на хемоглобина и на алените кръвни телца.

Фурмите управляват тежестта
Приемът на фурми на гладно всяка заран въздейства удобно върху фигурата, като спомагат за загубата на килограми. Имайте поради, че фурмите съдържат захар и не е целесъобразно да се употребяват в огромни количества.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР