Проучване установи, че хората, които ядат в движение или късно

...
Проучване установи, че хората, които ядат в движение или късно
Коментари Харесай

По-важно е кога, а не какво ядете

Проучване откри, че хората, които ядат в придвижване или късно вечерта, имат доста повече здравословни проблеми от тези, които имат се хранят в откритото за това време. Авторите на разбора за резултатите на питателните привички даже са решени да стартират акция за национални рекомендации, които да осведомят популацията за заплахите от нередовното хранене.

Изследването е на група учени от Кралския лицей в Лондон. Те са на мнение, че би трябвало да се създадат доста бездънен разбор и публично разискване на проблемите, които носи след себе си нередовното хранене. Най-характерни и в същото време рискови измежду тях са диабет от вид 2, високо кръвно налягане и затлъстяване.

Изглежда има огромна истина в остарялата британска сентенция „ Закусвай като крал, обядвай като принц, вечеряй като бедняк ”, споделя доктор Герда Под. Тя е учител по хранителни науки в Кралския лицей и в същото време съавтор на проучването.

Все отново не може да твърдим нищо сигурно, преди да сме създали по-нататъшни проучвания, споделя още тя. Учените сега се пробват да схванат коя храна доставя най-вече сила и по кое време тъкмо следва да се употребява.

 Закуска

Доказателствата ясно демонстрират, че консумирането на повече калории късно вечерта е обвързвано със затлъстяването. Все отново специалистите желаят да открият най-оптималния вид за дневното систематизиране на калориите и силата за тялото. Те към момента не могат да решат дали калориите би трябвало да бъдат разпределени поравно денем, или закуската да е най-обилна, а вечерята да е алегорична.

Допълнителна неизясненост в проучването внася и откритието на част от екипа, че няма ясна връзка сред затлъстяването при децата и храненето след 20.00 часа.

Ние бяхме сигурни, че има връзка сред късното хранене и наднорменото тегло, само че в действителност открихме, че това не е по този начин. Резултатите не са ясни. Все отново децата имат по-бърз метаболизъм и това също е от голяма важност.

Сигурно е едно обаче. При възрастните хора не е толкоз значимо какво ядат, а по кое време. Обилната вечеря след 20.00 часа сигурно ще ги направи дебели и може да докара до доста по-големи проблеми за здравето, споделя още Под.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР