Проучване накланя везните с полза на употребата на аспирин за

...
Проучване накланя везните с полза на употребата на аспирин за
Коментари Харесай

Това хапче прави чудеса в битката с COVID-19

Проучване накланя везните с изгода на използването на аспирин за отбрана на белите дробове при пациенти с Ковид-19. То е извършено от откриватели от университета "Джордж Вашингтон ".

Според данните лекарството може да сведе до най-малко условието за механична вентилация и банкет в отделението за интензивно лекуване, както и да помогне за понижаване на броя на смъртните случаи заради ковид.

Проучени са данни от 400 пациенти с Ковид-19, всички от които имали болнично лекуване сред март и юли 2020 година

Резултатите демонстрират, че при тези, които са употребявали аспирин, имало 44% по-малък риск да бъдат сложени на вентилация, както и 43% по-нисък риск от банкет в интензивно поделение. Освен това смъртността е понижена с 47%. Но не е открита разлика сред двете групи пациенти във връзка с тежко кървене или явна тромбоза.

"Нашето изследване откри връзка сред ниските дози аспирин и понижената тежест на Ковид-19 и смъртността ", споделя доктор Джонатан Чоу, помощник по анестезиология и сериозна медицина, представен от БГНЕС.

Той добави, че резултатът от изследването е от голяма изгода за тези, които желаят да понижат риска от някои от най-опустошителните резултати на Ковид-19.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР