Процесът по организация на изборите тече нормално, в момента се

...
Процесът по организация на изборите тече нормално, в момента се
Коментари Харесай

Преди вота: ЦИК с последни указания и данни

„ Процесът по организация на изборите тече обикновено, сега се транспортират изборни бумаги, материали към регионалните управи и общинските администрации, с цел да могат в изборния ден да бъдат предадени на секционните изборни комисии. “

Това разгласи на брифинг представителят на Централната изборна комисия Росица Матева. Тя се обърна към всички членове на секционни изборни комисии да четат методическите инструкции на ЦИК и да се срещнат с електронния протокол на интернет страницата.

„ Отново обръщам внимание, че процесът на броене на бюлетините и на определяне на резултата би трябвало да бъде забележим посредством устройствата за видеонаблюдение от отдалеченост. Самите бюлетини би трябвало да се демонстрират към членовете на СИК, несъмнено това би трябвало да е очевидно на устройството, с цел да могат членовете на СИК да преценяват това, което членът на СИК, на който е предоставена тази активност, афишира като маркиран глас върху хартиената бюлетина или като отпечатан глас върху машинната бюлетина, че фактически е по този начин. Ако има спор, единствено и само членовете на СИК взимат решения какъв глас носи хартиената бюлетина – автентичен или нереален. Съгласно методическите инструкции на ЦИК, машинна бюлетина носи постоянно единствено автентичен глас “ , прецизираха от ЦИК.

От комисията показаха, че все още общо открити са 12 891 секции в страната и чужбина . Подвижни са 302 секционни изборни комисии. В лечебни заведения и други обществени заведения са открити 216 секционни изборни комисии , като през днешния ден изтича срокът, в който ръководителите на тези заведения да образуват такива комисии.

Секциите с машинно гласоподаване не са изменени – 9366 в страната и 245 отвън страната .

Досега са регистрирани 207 интернационалните наблюдаващи , 847 са от български организации. Регистрирани са в Районните изборни комисии 6741 покровители и 6955 представители на партии са оповестени в описите. Регистрирани са и 1019 анкетьори към социологически организации .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР