Държавата е прибрала над 82 бона от коли, които са

...
Държавата е прибрала над 82 бона от коли, които са
Коментари Харесай

Държавата прибра 82 бона от конфискувани коли на пияни и дрогирани

Държавата е прибрала над 82 бона от коли, които са били конфискумвани от пияни водачи или водачи, хванати след приложимост на опиати. Това излиза наяве от отговор на министъра на финансите Людмила Петкова, предава pariteni.bg.

Точната сума е 82 300 лв.. Въпросните над 82 бона са получени от продадени 43 моторни транспортни средства. За целия интервал са били иззети 844 автомобила, показва министърът. За продажба са готови още 278 моторни транспортни средства, добавя Петкова.
23 автомобила от отнетите пък са били предоставени на бюджетни организации.
От 9 август предходната година влязоха в действие промени в Наказателен кодекс, позволяващи да бъдат конфискувани коли на водачи на МПС. Това става при положение, че е открита приложимост на алкохол над допустимия най-малко или опиати. Ако конфискуваният автомобил е бил благосъстоятелност на лидера, той се лишава в интерес на страната. А в случай че е на трето лице, се присъжда санкция на водача.

Петкова прецизира, че ведомството няма данни по отношение на общия размер на наложените санкции на водачи. В случаите когато колата не е била благосъстоятелност на водача. Подобна информация е от компетентностите на съдилищата, които ги постановат, дава отговор министърът.

По информация на Национална агенция за приходите в организацията постъпват само тази част от санкциите, за които е поискано наложително събиране. В този случай в регистрите на Национална агенция за приходите не се вкарват данни за правните аргументи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР