Прототип на ракетата Starship, конструирана от частната компания SpaceX експлодира

...
Прототип на ракетата Starship, конструирана от частната компания SpaceX експлодира
Коментари Харесай

Ракета на Илън Мъск се взриви на тестове

Прототип на ракетата Starship, конструирана от частната компания SpaceX експлодира по време на наземни изпитния в южната част на щата Тексас, заяви Ройтерс.

Компанията на Илон Мъск продължава да създава с ускорени темпове ракетата, преди нейното изстрелване. Експлозията по време на теста няма връзка с идния старт на астронавтите от НАСА с пилотирания транспортен съд " Дракон " на SpaceX. Той би трябвало да бъде изведен в орбита с ракета-носител " Фалкон-9 ".

Starship е ракета с височина 120 метра и потребен товар от 100 тона, която е предопределена за пилотирани полети до Луната и Марс. Тя принадлежи към новото потомство тежки-ракети носители на SpaceX, които могат да бъдат употребявани неведнъж.

Окончателното решение за изстрелването на пилотирания транспортен съд " Дракон " до Международната галактическа станция /МКС / на 30 май към момента не взето и то ще зависи от метеорологичните условия, съобщи ръководителят на НАСА Джим Брайдънстайн, представен от международните организации.

Изстрелването на пилотирания транспортен съд " Дракон " беше отсрочено на 27 май поради неприятното време. Следващият опит може да бъде изработен през днешния ден в 22:22 часа българско време. Ако по някаква причина днешният старт бъде анулиран, съгласно данни на портала Space.com той може да бъде отсрочен за 31 май за 22:00 часа българско време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР