ProtonMail е услуга насочена към потребителите, които имат притеснения относно

...
ProtonMail е услуга насочена към потребителите, които имат притеснения относно
Коментари Харесай

ProtonMail: Конфиденциалният режим на Gmail не е нито поверителен, нито сигурен

ProtonMail е услуга ориентирана към потребителите, които имат терзания по отношение на своята дискретност. Компанията насочи съществени рецензии към конфиденциалният режим на Gmail, определяйки го като „ подвеждащ “ и „ малко повече от маркетинг тактика “. Призовава хората да не се помиряват с подправената сигурност на персоналните им данни.

На първо място се отбелязва, че няма криптиране от край до край във въпросния режим. Услугата не е сигурна или поверителна. Според тях, Gmail към момента може да чете мейлите и „ изтичащите “ имейли, които се самоизтриват след несъмнено време, не са тъкмо такива.

Конфиденциалният режим е избран като маркетинг трик, само че като подобен може да се дефинира и държанието на ProtonMail, в случай че би трябвало да бъдем справедливи. Нека обаче разгледаме техните причини, защото някои от тях са на място.
Те са разказани в обява на блога на компанията:
„ Наистина ли е сигурен и конфиденциален? А криптиран? Когато го включиш, пречи ли на Гугъл да чете кореспонденцията ти? Отговорът на тези въпроси е „ не “. Решението да нарекат този режим „ поверителен “ сочи, че той предлага равнище на сигурност и дискретност, което действително не съществува там.

Съобщенията не биват криптирани от край до край и компанията към момента може да ги прочете. Така наречените изтичащи известия не биват изтривани по метода, по който си мислим, а получателят постоянно може да им направи фотография.

Когато изпратим имейл в този режим, наличието му остава на сървърите на компанията. Потребителите на Gmail могат да го прочетат в пощенската си кутия. Ако имейл адресът е на различен снабдител, в известието се изпраща линк към страница на платформата на Гугъл, където известието да бъде прочетено.

Когато времето за прочитане на имейла изтече, получателят губи достъп до него. Съобщението обаче остава в досието с изпратени известия на подателя, която Гугъл може да чете. Това в действителност значи, че услугата прави отчасти това, което се допуска. Ако от Гугъл могат да имат достъп, то достъп могат да получат държавни управления и хакери.

Ако изберете да сложите ключова дума, която получателят би трябвало да употребява, би трябвало да предоставите и неговият телефонен номер на Гугъл.

Другото хипотетично усъвършенстване на сигурността е невъзможността полученият поверителен имейл да бъде препратен, заимствуван, изтеглен или разпечатан. Това се сочи като мярка, която понижава риска сензитивна информация да бъде споделена с неверни хора по случайност. Реално това ще понижи изпращането „ по неточност “, само че не можем да приказваме за същинска нараснала сигурност. Съобщението към момента може да бъде снимано и в следствие съхранено и публикувано. “

Определено от ProtonMail се пробват да привлекат нови консуматори, несъмнено от Гугъл не са подходили по най-правилния метод. Истината както постоянно е някъде по средата, само че е реалност, че с персоналните данни се злоупотребява и те се употребяват като инструмент за въздействие върху потребителите. Темата се трансформира в огромен тренд и всички се вълнуват от нея.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР