Тази седмица много бързо ни се наложи да решаваме два

...
Тази седмица много бързо ни се наложи да решаваме два
Коментари Харесай

Димитър Главчев като пожарникар - гасил и на полето, и в мините

Тази седмица доста бързо ни се наложи да решаваме два неотложни казуса на българските жители . Това регистрира при започване на държавното съвещание служебният министър председател Димитър Главчев. По думите му даже " гасил два пожара с вицепремиера и министър на финансите ".

Той означи, че единият от пожарите е бил в бранш Земеделие. Подписано е съглашение със земеделците за изплащането на помощта поради войната в Украйна. Главчев акцентира, че са заделени 300 млн, лева за задачата и е стихотворец ангажимент.

Втория пожар е обвързван с от Мини " Марица-Изток " . С разпореждане на Министерски съвет за тях за ., които ще бъдат изплатени до края на годината след приемане на нотификация от Европейската комисия .

" Обобщаващото и в двата случая е, че можем да използваме една поговорка от преди повече от век - можеш да излъжеш доста хора за малко време, малко хора за дълго време, само че всички и вечно няма по какъв начин да ги излъжеш ", уточни Димитър Главчев.

Премиерът разясни, че допълнителнтие разноските нямат отражение върху бюджетното салдо и  дефицитът не е нараснал.

Той акцентира, че задачата за влизане в еврозоната през 2025 година остава и Министерски съвет продължава да работи в тази посока.
 Депутатите утвърдиха 250 млн. лв. годишна поддръжка за
Депутатите утвърдиха 250 млн. лв. годишна поддръжка за " Мини Марица Изток " до 2029-а

Целта е застраховане на действия по техническа рекултивация на нарушените терени на находище " Източно маришки въглищен басейн "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР