Противоречивият патент на Amazon, който позволи да се пазарува с

...
Противоречивият патент на Amazon, който позволи да се пазарува с
Коментари Харесай

Полезно: Пазаруваме с един клик не само от Amazon



Противоречивият патент на Amazon, който разреши да се пазари с един клик на мишката е избран много скучно от юристите на компанията, когато тя кандидатства за изключителните права върху услугата: „ Метод и система, за поръчка или покупка на артикули през интернет “. Независимо от тромавия юридически език, патентът, получен през 1999-та, оказа помощ интернет извършването на покупки да стане много по-удобно, по-лесно и несъмнено – да се хареса на повече консуматор. Освен това, освети и какво не е наред в американската система за опазване на изключителни права: прекалено много компании получават „ ОК “ за патенти, които могат да се поясняват разширително.

Но, срокът на изключителните права, които Amazon държа върху извършването на покупки с едно натискане на мишката изтичат на 12 септември, а смяната, която ще настъпи, по всяка възможност ще засегне визиите ни за онлайн извършване на покупки.

В момента, можете да си купите един тиган през интернет по извънредно доста способи. Добрата вест е, че уеб страниците, от които пазарувате, ще ви предложат покупка с един клик без да би трябвало да заплащат за задачата на Amazon, a това ще направи онлайн извършването на покупки по-унифицирано.

Покупките през мобилния телефон бяха досадни, основно поради виртуалните кошници и прибавянето на артикули към тях. Вероятно процесът ще бъде усъвършенстван и търговците ще съкратят пътя на купувача посредством системи, близки до единия клик.

А шопингът от комютър, който е най-разпространен все още, ще стане още по-лесен с помощта на услугата на Гугъл, Apple и Фейсбук. Проектът разрешава на купувачите да запомнят платежна информация в браузъра на компютъра си и да я употребяват на разнообразни уеб сайтове. По подобен метод ще се автоматизира процедурата на попълването на данните за заплащането и адреса за доставката.

Патентът на Amazon за 1 клик беше подаден през 1997-ма и публикуван две години по-късно, когато към този момент доста консуматори имаха опит с интернет покупките и се съмняваха в преимуществата от тях.

Amazon употребява патента, с цел да притегли към онлайн извършването на покупки повече клиенти и несъмнено – да завоюва предимство против съперниците си. Сайтът за продажба на книги даде под съд съперника си Barnes & Noble, с цел да му попречи да употребява сходна технология.

Спорът беше организиран през 2002-ра. Малко по-рано, през 2000-ната Apple стартира да лицензира извършване на покупки с един клик на уеб страницата си Apple.com и по-късно на iTunes, като концепцията беше клиентите да купуват по-бързо преносими компютри и нова музика.

През 2000-ната изпълнителният шеф и основател на Amazon – Джеф Безос, призна пред публицисти, че патенти на технологии като „ един клик “, които са много обикновени като код, би трябвало да имат много по-кратък период на деяние ( от 20 години) и съобщи, че конкурентните преимущества на компанията се дължат на положителната селекция, преференциалните цени и качествената услуга. Въпреки това той не се отхвърли от изключителните права върху извършването на покупки с едно натискане на мишката.

Един бигмак, апелирам

Повечето компании не чакаха края на патента на Amazon, с цел да вършат усъвършенствания в работата си и огромна част от тях започнаха промени през последните две десетилетия.

Проблемът е, че доста от тях излязоха с конкурентни хрумвания за разплащанията онлайн, да вземем за пример: Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay и Walmart Pay (има и още).

Можете да купите бигмак с едно завъртане на циферблата на умния си часовник, да платите сметките си през мобилното приложение на вашата банката или да платите на търговец, обвързван към PayPal, One Touch, Visa Checkout или Mastercard " s Masterpass.

Причината за съществуването на толкоз доста платежни системи е, че фирмите още не са наясно коя е най-удобна за клиентите.

На собствен ред, Amazon, не залагаше единствено на изключителните си права при заплащането, а вкара гласово извършване на покупки посредством цифровия помощник Echo и даже учеше принтера ви по какъв начин самичък да си купува мастило. Компанията съобщи още няколко патента за доставки с дрононове и по този начин още веднъж уточни едно от бъдещите бойни полета в продажбите на дребно.

Следващата стъпка в разплащанията може да е посредством биометрика, сканиране на ириса и лицево различаване, тъй че кликът да отпадне.

Но до момента в който това стане, улеснението на заплащанията ще разреши на ритейлърите да се конкурират с Amazon, въпреки че няма да позволи проблемите им.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР