"Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за

...
"Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за
Коментари Харесай

Радев и Борисов се ритат заради шефа на РЗИ

"Противоречивите пояснения на изпълнителната власт будят от ден на ден въпроси за действителните аргументи за оставката на доктор Данчо Пенчев ", заяви прессекретариатът на президента Румен Радев "в отговор на въпроси от страна на медии, свързани с изказвания на министър-председателя по отношение на оставката на началника на столичната Регионална здравна ревизия ".

"Достоверността на изказванията на министър-председателя, освен по тази тематика, са под въпрос. Единствено доктор Данчо Пенчев може да внесе изясненост за аргументите, които са го предиздвикали да подаде оставка ", безапелационни са от президентството.

По-рано през днешния ден министър председателят Борисов също разяснява тематиката с оставката на шефа на столичната РЗИ. "Ние не сме богопомазани като президента Радев, където нашите служби единствено него да му дават един ден карантина като че ли е извънземен. И то по тази причина се разделихме със шефа на РЗИ ", съобщи Бойко Борисов.

Оставката на Данчо Пенчев беше подадена преди два дни, след диалог с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов я одобри.

Според цялата налична информация, повода за подадената и призната оставка на шефа на РЗИ е прибързано свалената по негова персонална преценка карантина първо на президента Радев предходната сряда, а по-късно в събота и на премиера Бойко Борисов, който даде позитивен резултат от PCR теста за ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР