Противодействие на изборната търговия и спирането на войната по пътищата

...
Противодействие на изборната търговия и спирането на войната по пътищата
Коментари Харесай

Приоритетите на МВР: Изборната търговия и престъпленията на пътя

Противодействие на изборната търговия и прекъсването на войната по пътищата стават двата най-важни целта в работата на вътрешното министерство. Служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев свика Национално заседание на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, в което взе участие и служебният министър председател Гълъб Донев.

В оставащите 50 дни до изборите Министерство на вътрешните работи има упоритостта да разкрие уредниците на схеми с изборна търговия, а служебният вътрешен министър упорства доказателствата да се събират точно, тъй че да стигнат до съд. Иначе за Министерство на вътрешните работи на дневен ред остават противодействието на битовата престъпност, която по думите на Демерджиев ескалира, Данък добавена стойност измамите, контрабандата и трафика на незаконни мигранти.



Пълна съгласуваност както на национално, по този начин и на локално равнище сред обособените структури в бранш " Сигурност " и правоохранителната система за противодействието на изборната търговия даде обещание служебният министър председател на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи.

" Миналата година доказахте, че когато има комбиниране на политическа воля и професионализъм е изцяло допустимо да бъдат лимитирани уродливи феномени, като купения и следения избор. И разнообразни изборни злоупотреби. Тук още веднъж вие сте на първа линия, само че желая да знаете, че не сте сами ", сподели Донев.



Служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев подчертава върху насъбрания към този момент опит, който би трябвало да бъде надграден, с цел да се реализиран неоправдателни присъди за уредниците на изборната търговия.

" Като тук има една специфичност, аз ще изисквам от вас този път да поставим всички старания да разкрием лицата, които стоят зад тези порочни практики - купеният избор, корпоративния избор. Всяка форма на деформиране на изборния резултат. И тези лица да бъдат издирени и изправени пред закона ", сподели Демерджиев.

Пред сътрудниците си Демерджиев настоя да бъдат извънредно прецизни и всяко тяхно деяние да бъде съгласно буквата и точката на закона. Служебният министър председател подчертава върху растежа на жертвите във войната на пътя.

" Всяко известие за злополука на пътя, която е лишила за следващ път човешки живот и е предизвикала страдалчество и тъга ме изпълва с яд. Защото съм уверен, че на войната на пътя може да се постави край. Финалът зависи от всеки един от нас. Не се намираме от двете страни на автомагистралите в България. Заедно сме в това безумство. Настоявам да бъдем нетърпими към всеки, който не съблюдава разпоредбите за придвижване и заплашва човешки живот. Направете вероятното и невъзможното, с цел да овладеете войната по пътищата в страната. Уверявам ви, че можете да разчитате на поддръжката та държавното управление и моята персонална, като министър-председател ", сподели той.

Служебният вътрешен министър добави, че краткосрочни ограничения против тежките произшествия и гибелта на пътя би трябвало да бъдат взети неотложно.

" Превенция във връзка с всевъзможни форми на закононарушение. Вече видяхте - както войната по пътищата, на която подчертава премиера. Като във връзка с ПТП ние сме създали ограничения, с които през днешния ден ще бъдете осведомени ", сподели Демерджиев.

Резутатите ще се правят оценка в намаляването както на жертвите, по този начин и на тежките произшествия.

Черната статистика в действителност е стряскаща. Жертвите на пътя през тази година, в съпоставяне със същия интервал на предходната година са с близо 11 % повече. Настоящия месец се обрисува като черен за войната по пътищата. За първите 11 дни починалите в произшествия са с 40% повече в съпоставяне със същия интервал на август предходната година. И още една стряскаща цифра - от началото на интервенцията против пияни и дрогирани водачи към този момент са открити близо 620 седнали зад кормилото след приложимост на опиати. Други над 350 са отказали да бъдат тествани. А това прави над 10% от всички тествани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР