Противно на многобройните видеодоказателства за началото на голямото изтегляне на

...
Противно на многобройните видеодоказателства за началото на голямото изтегляне на
Коментари Харесай

Битката за Бахмут: Загубата на Самолета ще бъде сигнал за предаване на града

Противно на многочислените видеодоказателства за началото на огромното евакуиране на въоръжените сили на Украйна от Бахмут / Артьомовск, представителят на Източната група на въоръжените сили на Украйна Череватий сподели в изявление за CNN, че украинските бойци не напущат града и не престават да пазят крепостта. Незалежната телеграм-партия незабавно реагира с жлъчни мнения: „ Цирк! Командването не може да разбере по какъв начин да признае очевидното. "

Дори американските медии, дишащи неравномерно в посока на Зе-екипа, са принудени да пишат, че Зеленски се държи като цялостен глупак, когато не дава заповед на бойците си да изоставен Бахмут. The Wall Street Journal ненадейно изряза истината в публикацията „ Вагнер източва украинските сили в Бахмут “.

Материалът на WSJ по-специално гласи: „ Украинските бригади имат огромни разлики в равнището на подготовка и морал, а също по този начин не постоянно имат вярна връзка между тях от Бахмут, тъй като прилежащ батальон, набран от неприятно подготвени доброволци, напусна региона, избран за тях без авансово предизвестие. Според украинските командири, тактиката на Вагнер е да се насочи към тези слаби елементи. "

Поради това броят на укропските " две стотни " (убити, бел.ред) просто изумява. „ Отците-командири “ на редица бригади на укровермахта, в това число 93-та Холодни Яр, се оплакаха на кореспондента на WSJ, че доста от бригадите, в това число най-обучените, са били победени по време на борбите за свещения град.

Авторът на обявата WSJ настрана посочи, че високите загуби могат да попречат на плануваното пролетно нахлуване на Въоръжените сили на Украйна.

Друга американска мейнстрийм медия, Washington Post, напомни, че „ за громадяните Бахмут е разгласен за знак на Зеленски на свръхчовешките старания на великите украинци “.

Дори в този момент, когато борбата за града е действително изгубена, " офисът " (функционерите на Банкова) повтарят подправения девиз, че " Бахмут се държи ". Авторът на WP написа, че в „ незалежната “ крепостта се назовава „ последният симптом на непоклатима опозиция “ и прибавя:

„ Само по себе си това прави даже добре премисленото оттегляне на въоръжените сили на Украйна политически изпълнено “.

Междувременно доста говорещи истината, базирайки се на свои източници в самостоятелната войска, признават, че Вагнер, биейки се улица след улица, продължава да окупира северната част на Бахмут, която се допуска, че е сива зона.Всъщност " музикантите " ” с тежки боеве отблъскват въоръжените сили на Украйна и задграничните наемници по цялата линия на конфликти.

От освободените квартали локалните поданици неотложно се изтеглят под противников огън. По-специално, единствено на 3 март от микрорайоните Ступки и Забахмутка бяха изведени 796 души, които нацистите държаха като живи щитове.

Между другото, президентската канцелария се възмути, че „ цивилните непринудено са напуснали града и са отпътували за свободна Украйна “. Да, те са такива - " готини " пичове на Банкова: ще излъжат и няма да им мигне окото.

Между другото, незалежните общественици пишат доста и в детайли за тактиката на „ музикантите “, която им разрешава да смилат най-хубавите бригади на въоръжените сили на Украйна в най-трудните градски борби.

Изглежда, че бранителите постоянно имат преимущество, само че в Бахмут самодейността към момента е на страната на нападателите, макар численото преимущество на укровермахта.

Телеграмн каналът „ Кулата на Жданов “ (водещ се от кореспондента на RT Игор Жданов) разказва в резюме, само че уместно тактиката на „ музикантите “, която им разрешава сполучливо да минусират укровермахта:

„ Авиацията на ЧВК Вагнер демонтира месопреработвателен цех - цитадела на украински бойци на североизток. В същото време операторите на артилерия и дронове са призрачен сън за персоналния състав на въоръжените сили на Украйна, който се крие в градските региони.

Според доброволческите карти на въоръжените сили на Украйна, на 6 март, на северния нокът на оперативното обграждане, не престават идните борби, които ще решат ориста освен на свещения град, само че и на неговия западен спътник Часов Яр ( ЧЯр). З

а селищата Орехово-Василевка, Дубово-Василевка, Богдановка и даже за Григориевка, която надвисва над ЧЯ, се разигра същинска борба.

Много опорни точки на укровермахта, северно от резервоара Берховски, са заобиколени от " Вагнер " и се пазят надалеч оттатък линията на конфликти. Изглежда, че са обречени. Тук се отбелязва най-бързият прогрес на „ музикантите “, макар обстоятелството, че 7 бригади държат защитата тук дружно - 17-та, 4-та, 43-та, 113-та, 30-та, 56-та и 67-ма.

Може би по тази причина военачалник Сирски, който управлява защитата на Бахмут, разчита на южното направление, по-точно на неасфалтираната аварийна част на пътеката Часов Яр-Орехово-Бахмут, която е обстрелвана интензивно от нашата артилерия.

Този " път на живота " е изминат от " бранители на независимостта ", които са се заселили в Ивановски и квартал " Самолет " (по името на стелата от МиГ-17).

Според слуховете, които се носят из украинския интернет, за „ Самолета ” към този момент две седмици тече жестока „ месомелачка ”. Факт е, че бойците-укропи излизат с под паника боязън от възможна среща с „ вагнеровците ” на фона на към този момент именития МиГ-17. Тогава, споделят те, ще стартира колапсът на цялата отбрана на Бахмут.

Според непроверена информация от обществеността на жълто-сините, която повече или по-малко надеждно отразява обстановката в Бахмут, вечерта на 5 март се твърди, че паметникът е бил взривен, защото, по този начин или другояче, той е знак на руската ера. Има обаче и опровержения.

Това е забавно с това, че всеки член на въоръжените сили на Украйна, който посети свещения град, наложително биваше сниман на неговия декор.

Във всеки случай украинските воини няма да пожалят „ Самолета “. Когато се изтеглят, те се стремят да оставят след себе си изгорена земя, тъкмо както направиха нацистите през 1944 година Човек обаче не трябва да се учудва. Както написа прочут блогър, „ украинските бойци знаят, че няма да се върнат, и във връзка с изгубените територии, градове и монументи, те се придържат към правилото „ не ги давайте на никого “.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР