Противниците на най-новия руски газопровод за природен газ към Европейския

...
Противниците на най-новия руски газопровод за природен газ към Европейския
Коментари Харесай

„Северен поток 2“ е заплаха за Украйна

Противниците на най-новия съветски газопровод за природен газ към Европейския съюз от дълго време виждат плана като опасност за стопанската система и сигурността на Украйна. От началото на градежа на „ Северен поток 2 “ рисковете обаче са се трансформирали, написа Bloomberg.

Газовата връзка сред Русия и Германия е противоречив план, защото може да разреши на съветския газов колос Газпром да заобиколи Украйна за своя газов експорт. Това може да попречи на огромната директна мрежа, която в предишното предоставяше на Киев милиарди долари бюджетни доходи и отбрана против хипотетично енергийно изнудване.

Зависимостта на Украйна от съветския газ се намали със старта на построяването на газопровода преди повече от 10 години. Това лимитира въздействието на Кремъл, което се надява да завоюва над Украйна, до момента в който военните дейности сред държавните сили и подкрепяните от Москва бунтовници не престават.

Украинските политици упрекнаха държавното управление на президента Владимир Путин, че задържа газ от европейските пазари на фона на растящите цени, с цел да притисне регулаторните органи на Европейски Съюз да разрешат на новия водопровод да влезе в употреба по-бързо. Във вторник Международната организация по енергетика съобщи, че Русия „ би могла да направи повече “ за снабдяването на Европа с газ, макар че извършва договорните си отговорности. В сряда Москва отхвърли обвиняванията и ги дефинира като „ безсмислени “. Остава неразбираемо какъв брой спомагателен индустриален потенциал има Газпром.

По-голям мотив за терзание е посланието от юли, че американско-германският пакт поставя завършек на американското опълчване на " Северен поток 2 ".

Украинският началник на газовата компания Naftogaz Ukrainy Юрий Витренко приказва по време на годишната конференция YES в Киев, където доминираше тематиката за изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан и посланието, изпратено до съдружниците по отношение на надеждността на Вашингтон. До преди сключването на съглашението с Германия Съединени американски щати се противопоставяха на " Северния поток 2 ", като американските глобите бяха ориентирани към неговото създаване.

В отворено писмо през предишния месец украински реформисти повториха изказванията, че Русия би трябвало да продължи да съблюдава директната мрежа, от която зависи нейният експорт на газ. Те са мнение, че директният маршрут е една от аргументите Москва да не нападне съседа си, сходно на анексирането на Крим през 2014 година Този буфер би липсващ, в случай че " Северен поток 2 " стартира да действа, се споделя в писмото.

„ Ако „ Северен поток 2 “започне да действа, Украйна ще загуби сериозно възпиращо средство против ескалиращата съветска експанзия ", показват създателите.

Това може да се промени. Тази седмица Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри изменение, което на процедура ще наложи неотдавна анулирани наказания против хора и компании, участващи в строителството или употребата на " Северен поток 2 ". Ако бъде утвърдено от Сената, ще направи глобите наложителни.

Междувременно остава опцията за цялостна война: тази година Русия активизира повече от 100 000 бойци по границата с Украйна. И въпреки всичко, когато газопроводът към този момент е подготвен, по-непосредственият риск за сигурността е тласъкът за бойкот.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР