Против съм деленето на Европа на малки и големи държави,

...
Против съм деленето на Европа на малки и големи държави,
Коментари Харесай

Йотова дава наклон на правителството: Това е приоритетът! Политическа окраска е без значение

„ Против съм деленето на Европа на дребни и огромни страни, на отличници и изоставащи. Всички би трябвало да сме равни – подобен е замисълът на европейския план. България не е дребна страна, има доста капацитет. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към над 100 представители на френския бизнес, предава 24 часа. Делегация от Движението на предприятията във Франция е на посещаване в България, с цел да се запознае с нейните преимущества за вложения. Представителите на разнообразни сфери на производството, услугите, енергетиката, цифровите технологии, са от Бретан – една от най-динамично разрастващите се френски области. Организатори на визитата са от Българската стопанска камара и Френско-българската комерсиална и индустриална камара с поддръжката на посолството на Франция в България, оповестиха от прессекретариата на президентството.
„ Вашата аудиенция е значим знак за моята страна, тъй като Франция е измежду главните мотори на задграничните вложения в България. Визитата ви е и самопризнание, че България продължава да притегля интереса на френския бизнес и би трябвало да използваме максимума от променената действителност – преориентирането на доста производства на френски компании от Азия към Европа. Преди всичко това посещаване е отговорност – да оправдаем упованията ви, да създадем нужната постоянна и предвидима среда за трайни вложения “, уточни вицепрезидентът.
„ Не съм от хората, които се хвалят голословно или пък хулят нападателно своята страна. За мен такова държание е неправилно, даже неприлично. Проблемите си ги знаем, знаем и че имаме доста работа още да свършим, с цел да бъде България сигурната, стабилната и предвидимата страна – най-важните условия за задграничните вложители. Това е целта на целите без значение на политическа багра, това е измежду главните задания на всяко държавно управление “, съобщи Илияна Йотова. Тя увери гостите, че „ не с палиативни ограничения, не под непознат диктат, а с ясна мисъл и цел работим за това България да бъде страна на сигурност, ред, народна власт с дейни, а не затихващи или пък привидни функционалности “. „ Това заслужават на първо място българските жители. Заслужават и да приключим пълноправното си участие в Европейския съюз с приемането в Шенген и еврозоната, от което огромни изгоди ще има и бизнесът “, посочи вицепрезидентът.
Илияна Йотова се обърна особено към ръководителя на Движението на предприятията във Франция от департамента Ил-е-Вилен, Бретан, Ерик Шалан Белвал, като акцентира неговата икономическа визия за развиване с акцент върху благосъстоянието и достолепието. Тя цитира неговите думи: „ Когато дадете на хора с увреждания автомобилни елементи, върху които да работят, вие не проявявате съчувствие, а показвате религия в техните умения. С работа можете да спечелите или да си върнете достолепието. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР