Протичащият относително спокойно днешен протест в Хонконг прерасна в нови

...
Протичащият относително спокойно днешен протест в Хонконг прерасна в нови
Коментари Харесай

Поредни сблъсъци между протестиращи и полиция в Хонконг

Протичащият релативно умерено сегашен митинг в Хонконг прерасна в нови конфликти с полицията, оповестява Военновъздушни сили.
 
Our cameraman had a petrol bomb land at his feet today and was, at one point, surrounded by a small fire. It was not big. Three hit at once near the police. Be careful everyone covering the protests. Try to wear less flammable clothes.
— Stephen McDonell (@StephenMcDonell)

Служителите на силите на реда заградили пътя на протестиращите. Те, от своя страна, почнали да строят барикади от бамбукови пръчки и железни улични загради. Около постройката на полицейското ръководство борбата траяла няколко часа, до момента в който стачкуващите не почнали да хвърлят по служителите на реда камъни, тухли и бутилки с вода . Силите на реда употребявали в отговор сълзотворен газ, гумени патрони и задържали няколко участници, като им нанасяли удари с полицейски палки.
 
 Хонгконг митинги Gulliver/Getty Images

Към известните до момента претенции за опазване на политическите и гражданските свободи, които станаха причина за митингите, към този момент са добавени няколко съответни претенции: стачкуващите в един от огромните квартали на Хонконг стачкуваха против затварянето на четири станции на метрото и настояли от улиците да бъде отстранена електронната инсталация, която служела за премерване чистотата на въздуха, съгласно управляващите.
 
 Хонгконг митинги Gulliver/Getty Images-->

Опозицията подозира, че това са в реалност камери от система за следене, която употребяват китайските служби за сигурност за идентифициране на протестиращи.
 
: Scenes from the ground as protests again turn ugly. Photos: AP, Reuters
— SCMP News (@SCMPNews)

Провежданите в границите на седмицата митинги протекоха спокойно. Демонстрацията в неделя, в която участваха над милион и половина индивида и не беше препятствана от силите на реда, повдигнала моралния дух на протестиращите.
 
 Хонгконг митинги Gulliver/Getty Images

В петък десетки хиляди последователи на демокрацията в Хонконг направиха жива верига, която се простираше през няколко региона на града.

Компанията YouTube разгласи, че е протекция над 200 видеоканала, употребявани, съгласно нея, от държавната агитация в континенталната част на Китай поради разпространяване на дезинформация за митингите в Хонконг.
 
 Хонгконг митинги Gulliver/Getty Images

Няколко дни по-рано Twitter закри няколко акаунта поради разпалване на политически разногласия в Хонконг.
 
 
 Хонгконг митинги Gulliver/Getty Images

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР