Протестно автошествие се проведе в Несебър, съобщава БНР. Недоволството на

...
Протестно автошествие се проведе в Несебър, съобщава БНР. Недоволството на
Коментари Харесай

Протест срещу скъпите горива в Несебър

Протестно автошествие се организира в Несебър, оповестява БНР. Недоволството на водачите е поради високите цени на горивата.

Спокойно и без напрежение мина митингът в Несебър. 20 водачи са се събрали пред градския стадион. Шофьорите, с които беседва кореспондент на БНР- Бургас, разясниха, че това нарастване е спекулативно. Те са на мнение, че цените на горивата се подвигат, а заплатите в България - не. Несебърлии упорстват да се организира ефикасна битка с монополите, тъй като поевтиняването на петрола в международен мащаб не се е отразило на цените на българските бензиностанции. Шествието стартира на обяд от стадиона в Несебър и мина по централната улица до пристанището в Стария град.
Спекулативно се поддържат високи цени на горивата и ситуацията към този момент е нетърпимо, сподели Николай Николаев, уредник на митинга.

" Това, което се спекулира сега, тъй като на международните тържища горивото пада, обаче по бензиностанциите в България не ги смъкват. Когато ги подвигат, ги подвигат същата вечер, като ги смъкват, никой не ги смъква. Това е, няма накъде повече. Не може по този начин да се изнасилва народът, няма по какъв начин - от 90 стотинки газ на 1.70 и на три лв. дизел ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР