Протестна подписка, адресирана до министъра на регионалното развитие и благоустройството

...
Протестна подписка, адресирана до министъра на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

Над 500 жители на Кардам с подписка заради лошия път до Генерал Тошево

Протестна подписка, адресирана до министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, връчиха поданици на Кардам на народния представител Мая Димитрова ( " Българска социалистическа партия за България " ) по време на приемната ѝ в обитаемото място, заяви кметът му Георги Събев.

В подписката вземат участие над 500 поданици на крайграничното село, недоволни от положението на 7,7-километровата права до общинския център Генерал Тошево. Те канят министъра персонално да посети сектора и са безапелационни, че в случай че същинската му рехабилитация не стартира скоро, ще подхващат ефикасни протестни дейности, уточни Събев.

„ След като може да отиде до Ришкия проход, с цел да види, че пътят е неприятен , би следвало и тук да пристигна, в случай че счита, че сме част от България. Не усещаме вниманието на страната по никакъв метод. Всички плащаме налози, винетки, осигуровки, а отсреща не получаваме нищо “, сподели кметът Георги Събев.

„ Миналата година през април стартира, по този начин да се каже, някакъв ремонт, който включваше кастрене на клони и разчистване на канавки . През май фрезоваха малко асфалт и оттова насетне нищо не се случи. Не желаеме втора зима да караме в тези дупки “, добави Събев.

„ Надяваме се на съответна реакция. Вече имаме нови ръководещи. Дано да се спастрят пари и пътят да бъде оправен, тъй като това не наподобява на страна от Европейския съюз. "

В началото на декември жителите на Кардам затвориха за повторно центъра на селото в символ на митинг против удължаването на периода за ремонт на правата до края на май тази година.

Те носеха лозунги „ Не желаеме доста - единствено път, който ни води до родните къщи “ и „ Входната врата на България не заслужава сходен път “. Първата проява беше през юни предходната година. Тогава от Агенцията „ Пътна инфраструктура “ обявиха, че секторът би трябвало да е подготвен до края на октомври 2021 година, само че това не се случи поради привършване на средствата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР