Протестите срещу залените сертификати продължават и днес. След вчерашното напрежение

...
Протестите срещу залените сертификати продължават и днес. След вчерашното напрежение
Коментари Харесай

Нови протести срещу зеления сертификат. Маринов с мрачна прогноза

Протестите против залените документи не престават и през днешния ден. След вчерашното напрежение в София, нападението над министър Николай Денко и недоволството в Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Варна, през днешния ден митинг ще има във Варна и Пловдив. Инициатива е на Сдружението на заведенията под мотото " Това не е ПРОТЕСТ! Това е БУНТ! "

Задължителният зелен документ да отпадне - за това ще упорстват от браншовите организации. Те са недоволни, че е било подценено от здравното министерство настояването им документите да важат за всички, а в листата не е бил включен пробата за антитела за преболедували, акцентира Кръстина Миткова от Сдружението на заведенията в България - Пловдив.

" Вече сме на четвърта вълна. Има доста хора, които са преболедували, имаме доста случаи на притежатели и на клиенти, които имат антитела от самата ваксина, която носи. Ние не можем да работим по този начин. Лично мога да кажа за себе си, имам две молби за овакантяване от личния състав си. Имам клиенти, които споделиха, че няма да дойдат при тези условия, няма да стъпнат дори, постоянни клиенти. Така че допускам, че същото е и при сътрудниците ми, де факто ще имаме разноски, наеми, ток, а няма да има клиенти, няма да имаме никаква реализация ", съобщи Миткова.

Очаква се в митинга в Пловдив да се включат притежатели и личен състав на магазини, молове, фитнес и други спортни зали, както и превозвачи.

Протестът в София през вчерашния ден изиска оставката на здравния министър Стойчо Кацаров, само че президентът Румен Радев го отбрани и сподели, че няма да го уволни.

В същото време някогашният МВР-шеф Младен Маринов направи мрачна прогноза за развиването на митингите.

До през вчерашния ден Кацаров споделяше надали не, че няма ковид и дружно с сътрудниците му пропуснаха през лятото да проведат имунизацията. Наложи се Народното събрание да взима решение, с което България подарява и продава ваксини на трети страни, а в това време в този момент ще се сътвори обстановка, в която хората ще се редят на опашки, с цел да се имунизират, само че няма да могат да го създадат, сподели Младен Маринов в изявление за БЛИЦ.

Протестите са в резултат на един дълго потискан и прикриван от обществото проблем, който в този момент ескалира. Знам, че колкото по-дълго потискаш един сходен развой толкоз по-силно ще гръмне той, сподели Маринов. И заключи: „ Притеснявам се, че нещата ще излязат отвън надзор! ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР