Протестиращите търговци на горива в Пловдив заявиха готовност за по-мащабни

...
Протестиращите търговци на горива в Пловдив заявиха готовност за по-мащабни
Коментари Харесай

Пловдивски петролни босове: Големите риби искат да елиминират малките играчи!

Протестиращите търговци на горива в Пловдив обявиха подготвеност за по-мащабни митинги и в София, в случай че настояванията им не бъдат чути. Това съобщи Георги Паничарски, един от протестърите, съобщи репортер на  Plovdiv24.bg . По думите му законопроектът за търговците на едро и на дребно на горива в най-обши линии обслужва корпоративни ползи и има за цел не толкоз увеличение събираемостта на акцизи и Данък добавена стойност, колкото унищожаване на дребните търговци на този пазар, както и монополизирането му.

" От това ще пострадаме всички, и ние, и вие, та даже и крайният клиент ", разяснява Паничарски. 

Търговецът обясни, че за по-малките компании, тъгуващи с горива, се изискват непостижими банкови гаранции в размер на 500 хиляди лв. и 3 млн. лв. уставен капитал на сдружението, което се занимава с търговия на горива.

" Това слага в неравностойно състояние хора, които продават 100 литра дневно и такива, които продават 5 хиляди литра дневно. В този ред на мисли доста дребни търговци ще банкрутират, тъй като това са непосилни банкови гаранции за един малък бизнесмен. И ще останат най-големите търговци единствено ", сподели още Паничарски.

Протестиращите най-малко 50-60 компании в Пловдив бяха с техника, подредена на изхода на Пловдив в посока село Труд. Имаше протестиращи от Пловдив, от Хасково, Стара Загора и други градове.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР