Протестиращите не вярват на властта, не вярват, че това, което

...
Протестиращите не вярват на властта, не вярват, че това, което
Коментари Харесай

Бивш лидер на БСП: Енергетиците са „златните кокошки“ на България и не е добре да ги колиш

„ Протестиращите не имат вяра на властта, не имат вяра, че това, което се случи, ще се извърши. Не имат вяра, тъй като в българската енергетика в последните години протичат извънредно отрицателни процеси – ПАВЕЦ „ Чаира ” от години е строшен и не се оправя, това е възобновима електрическа мощ. Блоковете, купени от Русия, ги продадохме съвсем без пари на Украйна. Сега ще затворим и тецовете. Тези ангажименти в сходство с европейските условия хвърлят тежка сянка на съмнение върху подписаното и гласувано в Народното събрание. Има по-голям въпрос – никой не изясни на българските жители какво става при либерализация на пазара на ток, при импорт на електричество. Никой не изясни къде остава България на картата на индустриална Европа, когато са признати такива решения от днешните ръководещи, които ще отстранен едно от последните малко наследства на енергиен център на Балканите ”. Това съобщи някогашният ръководител на Народното събрание Михаил Миков в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.
По време на Коронавирус България реализира доста положителни финансови резултати с помощта на тези хора, които през днешния ден са на автомагистралата, напомни някогашният вътрешен министър. „ Това са „ златните кокошки ” на България и не е добре да ги колиш ”, безапелационен е Миков.
По думите му политическата отговорност се оказва никаква отговорност и по тази причина на изборите вземат участие толкоз малко души, доверието в Народното събрание е под 20%, сподели той. „ Големият въпрос е докога ще изкара тази коалиция, чакат да внесат след втория тур на локалните избори проекто-бюджета. Парите от Европа са витално нужни за властта. Затова е огромният напън в този момент – с цената на българската енергетика и с цената на това, което всеки български жител ще заплаща ”, съобщи Миков.
Според него политическата рецесия ще се задълбочи и партиите от обединението ще стартират да се разграничават от това, в което са взели участие, тъй като цената е прекомерно висока.
Бившият водач на левицата сподели, че Българска социалистическа партия би трябвало да заеме ясна позиция, че не може безмълвно с самоограничение да реагира. Трябва да има позиция, тъй като на локалните избори ще си проличи какъв брой ниско е доверието към нея, изясни Миков.
Относно измененията в Конституцията някогашният ръководител на Народното събрание сподели, че планът за промени в главния закон породи като легитимация на ръководещата коалиция. „ Ако в действителност беше толкоз значимо, щяха да го прегледат преди ваканцията. Промените са в няколко групи, служебните държавни управления са свързани с немощта на Народното събрание да излъчи постоянно държавно управление. Сега всичко се трансферира върху президента. Как си представяте, че едно държавно управление, като това от 2013-та, изгубило доверие, провокирало публично напрежение, ще продължи да ръководи. Тогава може би ще чакаме жителите да ги хвърлят през прозорците на Министерския съвет ”, сподели Миков.
Припомняме, тогава бяха най-продължителните митинги против кабинета „ Орешарски ” откакто актуалният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски бе назначен за няколко часа за ръководител на ДАНС.
Според Миков импортираният план е за лишаване на правото на президента да назначи длъжностен кабинет, съкращаване на интервала и опит Народното събрание да назначи длъжностен кабинет. „ Дълго управлявалите служебни кабинети, излъчени от (президента) Румен Радев беше заради отпадналост на парламентарните сили да излъчат държавно управление ”, повтори някогашният ръководител на Народното събрание.
За концепцията за смяна на националния празник юристът сподели: „ преди 9-ти септември 3-ти март е бил народен празник, в този момент толкоз ли се уплашиха от Русия та желаят да махнат празника. Тя смешна история! Хората го схващат ”.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР