Протестиращите любители на къмпинга изпратиха писмо становище до Националния омбудсман

...
Протестиращите любители на къмпинга изпратиха писмо становище до Националния омбудсман
Коментари Харесай

Протестиращите любители на къмпинга се обърнаха към омбудсмана

Протестиращите фенове на къмпинга изпратиха писмо мнение до Националния омбудсман Мая Манолова, с което се възмущават от поправките в Закона за Черноморското крайбрежие. Според тях текстовете са противоконституционни и ориентирани против правата и свободите на жителите.

Писмото е подписано от самодейността " Българско кемпер общество ".

Къмпингуващите желаят от Манолова да предприеме дейности - да сезира Конституционния съд за противоконституционност по противоречивия текст.
 Манолова заплаши депутатите с Конституционния съд, в случай че пуснат частното финансиране на партиите
Манолова заплаши депутатите с Конституционния съд, в случай че пуснат частното финансиране на партиите

Това е удар в сърцето на демокрацията и оттегляне от политическия плурализъм

" Съгласно признатите на второ четене промени на ЗУЧК, в неговата двадесет и втора корекция, без съществуване на разбор по използването на закона досега - от влизането му в действие през 2008 Г., не се основава устойчива регулация против увреждането и замърсяването на Черноморието, а по неприемлив класов принцип, авансово се уличава къмпинг културата като единствен извършител на законността по Черноморието и в страна с девет къмпинга през 2019 по данни на Евростат, една огромна група от българското общество се слага отвън закона ", пишат протестиращите.

Според тях по този начин гласуваното законодателство лимитира правото на жителите на свободно напредване , като на процедура не разрешава палатките, кемперите и караваните на личното им българско черноморско крайбрежие, само че и визира правата за придвижване по пътищата на МПС и влиза в прорез със Закона за придвижване по пътищата (ЗДП), а освен с въпросите за къмпирането.

От самодейността напомнят член 35 от Конституцията на страната . Допълват, че правото на жителите на свободно напредване по силата на този закон може да се ограничи единствено със закон в отбрана на националната сигурност, националното здраве и правата и свободите на други жители.

Освен това, с цел да бъде едно действие оповестено за административно нарушаване, то следва да нарушава публичния ред на държавно ръководство и да разкрива някаква степен на социална заплаха. Според протестиращите в текстовете не са известени никакви сходни претекстове.

Затова от организацията търсят поддръжка от Манолов.

Припомняме, през вчерашния ден пред постройката на Министерски съвет се организира митинг - бранителите на свободното къмпингуване опънаха палатките си пред постройката и желаеха президентът Радев да наложи несъгласие на противоречивия закон.
 Протестиращи опънаха палатки пред Министерски съвет в поддръжка на свободното къмпингуване
Протестиращи опънаха палатки пред Министерски съвет в поддръжка на свободното къмпингуване

И извадиха некролога на член 35 от Конституцията на Р. България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР