Протестиращи започнаха да се събират пред президентството за 24-тия ден

...
Протестиращи започнаха да се събират пред президентството за 24-тия ден
Коментари Харесай

Протестите отбелязват 24-ти ден

Протестиращи започнаха да се събират пред президентството за 24-тия ден на антиправителствено неодобрение под наслов „ Да защитим демокрацията “. Днешната проява с искане за оставки на премиера и на основния прокурор бе оповестена за 19 часа.

Движението пред президентството продължава да е блокирано от палатки. По бул. „ Дондуков “ може да се минава. Няма засилено полицейско наличие. Палатков лагер продължава да блокира и придвижването през Орлов мост.

Около 19,20 ч. полицията задържа един протестиращ. За Българска национална телевизия униформените обясниха, че задържаният бил в нетрезво положение и други протестиращи се оплакали, че ги тормози. При отвеждането му към полицейския автомобил обаче униформените бяха освиркани от друга група протестиращи.

По-рано, към 18 часа, майки на деца с увреждания от гражданската самодейност " Системата ни убива ", които стачкуват от 1 март, поеха на автошествие под наслов " Борисов, тук сме! " от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя с гледище за оставка на кабинета, без да се водят каквито и да било договаряния.

Към 19,30 часа участниците в акцията стигнаха с възгласи " Оставка! " до крайната си цел, където бяха посрещнати от служители на реда. Идеята на майките бе да изпратят обръщение до министър-председателя, в което е представен стих от Христо Смирненски " Два свята, единият е непотребен! “.

Маршрутът на автошествието не се съобщаваше, защото участниците в акцията обявиха по-рано, че са заплашвани от младежката организация на ГЕРБ, че ще бъдат възпрепятствани.

„ Отново да си покажем, че ние сме тук, в случай че сме невидими за господин Борисов от 1 март, отново да го подсетим, че сме тук, не сме се отказали “, съобщи една от протестиращите, която не има вяра, че ще откри премиера в Банкя:

„ Това е едно обръщение към него. Не знам някой от протестиращите да го е намерил. Оставка желаеме за това държавно управление. Имаме закани от младежкия ГЕРБ, които щели да поставят пирони и стъкла, да ни пукат (гумите на – б.р.) колите, с цел да не тормозим техния министър председател. Затова само с полицията сме съгласували нашия маршрут, само че очевидно те го знаят “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР