Протестиращи се събраха отново в Триъгълника на властта – между

...
Протестиращи се събраха отново в Триъгълника на властта – между
Коментари Харесай

Протестите: Ден 49 - Протестиращите пишат мотиви за оставката на Борисов

Протестиращи се събраха още веднъж в Триъгълника на властта – сред Министерски съвет, Партийния дом и Президентството, съобщи БГНЕС.
И в 49-ия ден на антиправителствения блокираните кръстовища остават три на брой – пл. Независимост, Софийския университет и Орлов мост. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на държавното управление на Борисов и на основния прокурор, предварителни избори и длъжностен кабинет.
 Медицинските сестри отстраняват палатковия лагер, обмислят нови форми на митинг Медицинските сестри отстраняват палатковия лагер, обмислят нови форми на митинг
Медицинските сестри взеха решение да прекратят митингите си. След като разположиха палатков лагер пред здравното министерство, в този момент реши...
Времето му изтича, това сподели от сцената на митинга Арман Бабикян. Тази вечер протестиращите бяха донесли нощно шкафче, като върху него имаше бели листа и писалки, както и будилник. Решихме да събираме гражданското мнение и по тази причина има лист и химикал и всеки има късмет да напише своите претекстове за оставката на Борисов и неговия кабинет и за предварителни избори. Пишете претекстовете си. Това ще го вършим довечера, само че и в идващите дни, по-късно ще го оставим до палатките. Шкафчето с претекстовете на жителите е значимото нещо, което ръководещите би трябвало да чуят, тъй като това е вашият глас, свободният глас на българите, акцентира Бабикян.
Борисов, вие сте министър председател и е ваша работа да нахраните гладните и бедните, по тази причина плащаме налози. Всички домати и яйца сме ги купили с наши пари.. Това са преоценени, развалени яйца и домати, а не същински. Така че, успокойте се дами и господа, качествена храна не сме хвърляли, вие сте тези, които сте хвърляли нашите пари. Имате цяла вечер, на следващия ден е 50 ден на митинга, с цел да измислите нова опорна точка, тези две не минаха, обърна се към ръководещите Бабикян.
Реакции на подадената оставка имаше от политици, общественици, както и в обществените мрежи.
Лидерът на „ Да, България ” Христо Иванов съобщи във връзка оставката, че „. И не става дума за семейство Флинтстоун. Става дума за фамилията Борисов – Гешев – Пеевски, за мафиотското семейство ”. От Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи се въздържаха от коментар, а пък от Българска социалистическа партия обявиха, че оставката е опит на Борисов да тушира протестното неодобрение.
 За и срещу властта: Протести при откриването на метрото (СНИМКИ) " За " и " срещу " властта: Протести при откриването на метрото (СНИМКИ)
Откриването на третия лъч на софийското метро прерасна в спор за пенсии, детски градини и езиковите умения на политиците, съобщи репор...
. Агенция Франс Прес написа, че министър председателят на България Бойко Борисов е уволнил министъра на правораздаването, намиращ се под напън, с цел да се опита да спре продължаващите със седмици митинги, призоваващи за неговата лична оставка.
„ 50-годишният Данаил Кирилов попадна под обстрел като един от създателите на спорно предложение за нова Конституция, което значително бе подложено на критика от специалисти и незабавно отхвърлено от протестиращите “, осведоми организацията. „ Проектът не е в посока на възстановяване на отчетността на основния прокурор – въпрос, от дълго време бележит от български и интернационалните наблюдаващи, както и от Европейския съд за правата на индивида като опитващ се да ограничи правата на президента “.
Агенцията акцентира, че Борисов към този момент уволни четирима министри в опит да успокои антикорупционните протестиращи и по този начин да избави кожата си. Очаква се Народното събрание да стартира обзор на предлагането за Конституция, когато есенната му сесия стартира на 2 септември, като се чака дебатите да лишават месеци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР