Протест събра десетки хора с увреждания преди заседанието на социалната

...
Протест събра десетки хора с увреждания преди заседанието на социалната
Коментари Харесай

Хората с увреждане протестират да не ги настройват едни срещу други

Протест събра десетки хора с увреждания преди съвещанието на обществената комисия. Причината са импортираните два законопроекта за персоналната помощ - единият от ПГ на " Воля ", а другият от " Българска социалистическа партия за България ".

 Мая Манолова до дъно отстоява идеята на протестиращите майки
Мая Манолова до дъно отстоява идеята на протестиращите майки

Опитвали да унизят майките

Преди да взе участие в съвещанието на комисията, омбудсманът Мая Манолова съобщи пред протестиращите: " Разбирам от многочислените диалози, които организирах с участници в този протест, че не всички са осведомени с текстовете на този законопроект. Каня всички, които желаят да чуят и да вземат участие в разискването на следващия ден в 9,30 в институцията на омбудсмана ".

" Като омбудсман аз давам отговор за правата на безусловно всички хора с увреждания и не мога да виждам по какъв начин едни хора с увреждания някой ги настройва против други хора с увреждания . Това в действителност е ужасяващо.

 Снимка 366694
Източник:

Моля за опрощение всички от вас, до които този законопроект не е стигнал, тъй като аз се предоверих на управленията на организациите , които трябваше да го изпратят до вас ", сподели още Манолова. Председателят на Асоциацията на родителите на децата с епилепсия Веска Събева разяснява, че Законът за персоналната помощ се разисква от много време.

 Манолова моли за поддръжка към законопроекта за персоналната помощ
Манолова моли за поддръжка към законопроекта за персоналната помощ

Независимо кой поеме общественото министерство


" Не виждаме нищо ново, което да е импортирано и не виждаме хората да са подкрепени изцяло. Политика за една дребна група от хора , политика, която да е отделена от цялостната политика за хората с увреждания - ние считаме, че не е политика. Работенето на парче - ние сме го виждали години наред. Имаме възможностите да променим законите, които са значими за нас, тъй като проблемите не са ни единствено в персоналните асистенти за няколко хиляди индивида, проблемите са за досегаемост, за опазване на здравето, обучение - за всички области на нашия живот " , съобщи Веска Събева. Тя акцентира, че желаят никой повече да не ги настройва едни против други , тъй като това е чисто конфигуриране.

Припомняме по отношение на митинга на майките на деца с увреждания общественият министър Бисер Петков подаде оставка, само че ден по-късно беше върнат на поста си от премира Борисов .

След него оставка подаде и зам. общественият министър Росица Димитрова. Премиерът Бойко Борисов одобри оставката на заместител обществения министър .Тя подаде оставка поради публичното неодобрение във връзка присъединяване й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се организира в Ню Йорк.

Въпреки рокадите палатковият лагер пред Народното събрание на протестиращите майки остана.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че е доста значимо въпросният законопроект, който, по думите й, е направен дружно с майките на деца с увреждания, да влезе в Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР