Протест на граждани под наслов Нито една повече: промени в

...
Протест на граждани под наслов Нито една повече: промени в
Коментари Харесай

Протест срещу насилието над жени посреща депутатите

Протест на жители под наслов „ Нито една повече: промени в закона в този момент! “ се организира пред постройката на Народното събрание. Протестиращите упорстват за промени в Наказателния кодекс. Демонстрацията се провежда във Facebook от колектива „ Феминистки мобилизации “.

Днес депутатите се събират на изключително съвещание, на което ще обсъдят предложенията за промени в Наказателния кодекс (НК) и в Закона за отбрана от домашното принуждение. Миналата седмица Комисията по правни въпроси в Народно събрание одобри оферти за промени в Наказателен кодекс, с които се завишават наказванията за леки и междинни телесни повреди. Приети бяха и промени в Закона за отбрана от домашното принуждение.
-->
В края на юли в доста градове в страната се организираха митинги против насилието над дами и в поддръжка на 18-годишната Дебора, нападната в Стара Загора.

Законодателството не е дейно. Имаме потребност от дълго чакани промени и не можем да чакаме повече, съобщи една от протестиращите през днешния ден.

Друга участничка в демонстрацията и член от “Феминистки мобилизации ” - Десислава, изясни, че народните представители ще гласоподават промени в Наказателен кодекс, които плануват по-сериозни санкции както за междинна, по този начин и за лека телесна щета. По думите ѝ протестиращите ще упорстват и за въвеждането на дефиницията " интимна връзка " в Закона за отбрана от домашното принуждение. Именно тази формулировка ще разшири обсега на хората, които могат да потърсят протекция от закона, уточни Десислава. Крайно време е народните представители да покажат политическа воля и да защитят всички дами, добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР