Протеиновите шоколадови кексчета са едни от най-предпочитаните вкусотии при спортистите.

...
Протеиновите шоколадови кексчета са едни от най-предпочитаните вкусотии при спортистите.
Коментари Харесай

Две вкусни рецепти за десерт с малко калории

Протеиновите шоколадови кексчета са едни от най-предпочитаните вкусотии при спортистите. За тяхното подготвяне се нуждаете от следните артикули:

60 грама овесени ядки

30 грама бадемово масло

40 грама нискомаслено мляко

45 грама суроватъчен протеин

5 грама какао на прахуляк

Кокосови стърготини

Начин на подготвяне:

Сложете всички артикули без кокосовите стърготини в една купа. Цялата примес, която се оформи би трябвало да се меси, като тесто, тъй като тя става лепкава. Сместа се накъсва и се оформя на няколко сладки питки (рецептата е за 4 порции). След това всичко това се разточва и се поръсва със стърготини. Оформяте кексчетата и ги оставяте в хладилника да стегнат. След известно време са подготвени за изразходване. Всичките 4 кексчета са общо 143 калории, а протеиновото наличие е 14 грама.

За другата рецепта се нуждаете от следните артикули:

2 дребни банана (200 грама)

70 грама суроватъчен протеин на прахуляк

1/2 чаша кисело мляко, към 125 грама

1 чаена лъжичка какао на прахуляк

Начин на подготвяне:

Всички съставки се слагат в блендер и се смесват. След това е нужно сместа да бъде оставена в ледник в продължение на най-малко 3 часа. Добре е през това време да разбърквате сместа, с цел да може по-късно да се употребява пълноценно. Ако се втвърди прекомерно доста, то няма да има същия резултат при оформяне на рецептата. Накрая за край употребявате натрошени ядки. Калориите са едвам 136, а протеиновото наличие 14.5 грама.

Тези две рецепта могат да участват към всяка една стратегия за намаляване. Консултацията с експерт в региона ще помогне за разбирането на продуктовата композиция.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР