Просветният министър проф. Галин Цоков потвърди, че се работи за

...
Просветният министър проф. Галин Цоков потвърди, че се работи за
Коментари Харесай

МОН: Работи се за втора дата за изпита в VII клас при здравословен проблем

Просветният министър проф. Галин Цоков удостовери, че се работи за основаването на втора изпитна дата за възпитаници в седми клас , които поради здравословни или други съществени проблеми, не са имали опция да се явят на постоянното национално външно оценяване. По думите му задачата е тази концепция да се вкара още от тази образователна година, като датата най-вероятно ще бъде през септември . Предстои да се детайлизират изискванията и документите, които децата ще би трябвало да дават.

„ Идеята ни е тези деца, които се явяват на спомагателната дата, да се състезават единствено за незаетите места от постоянния план-прием “, сподели проф. Цоков и разясни, че те ще могат да влязат в надлежно учебно заведение единствено, в случай че съумеят да доближат бала, с който учениците са одобрявани по време на постоянните класирания.

„ При форсмажорни обстановки, както бяха наводненията през тази година, ще се издава заповед за осъществяване на изпита след 7 клас на друга дата “ , сподели още министър Цоков.

Критериите за оценка на есето за държавния зрелостен изпит и преразказа на националното външно оценяване ще бъдат обществено оповестени, съобщи още той.

„ Целта е всички родители и възпитаници да знаят по какви критерии работят оценителите, с цел да повишим и доверието в този развой “ , посочи той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР