Просто й посочих вратата и я помолих да не идва

...
Просто й посочих вратата и я помолих да не идва
Коментари Харесай

Забраних на свекърва ми да идва у нас

Просто й показах вратата и я помолих да не идва повече. Още на първата среща разбрах, че няма да се разбирам със свекърва си.

Бях млада и доверчива. Мислех, че нищо не може да унищожи откровената ни обич. Но, както се оказа, роднините могат да внесат ужас и кавги.

Първият път, когато се видяхме със свекърва ми, Иван заминаваше в командировка. Тогава не бяхме женени. Бях уверена, че мога да намеря общ език с нея, тъй като трябваше да се приготвя за сватбата, до момента в който синът й отсъства. Но упованията ми не се оправдаха. Тази жена ме мразеше.

Тя ме караше да мия чиниите, да сготвям и да правя доста други задания. Разбрах, че тя просто ме употребява като пепеляшка и не има намерение да ме одобри в фамилията. Опитах се да бъда спокойна и просто да изчакам завръщането на моя обичан.

Когато Иван се върна, заживяхме дружно. Свекърва ми ме наричаше с грозни думи. Говореше неприятно за мен и пред приятелките си.

Разказваше на всички, че не съм била вярна на Иван, до момента в който него го нямаше. Думите й ме нараниха, тъй като това беше една неистина. Опитах се да изгладя всички спорове, само че не се получи.

Когато се оплаках на брачна половинка си, майка му сподели, че я злословя. Като цяло непрекъснатите спорове се отразиха отрицателно на връзките ни с Иван. Това беше някакъв циничен кръг, от който нямаше излаз. Всеки ден беше изтезание за мен. Това продължи 5 години.

Свекърва ми непрекъснато ме убеждаваше в безполезността ми и понижаваше самочувствието ми. Тя също обичаше да популяризира злословия за мои родственици. Като енергиен върколак, майката на брачна половинка ми изпи целия сок от мен.

И тогава взех значимо решение – изцяло да прекъсна връзката с нея. Тогава бях бременна в 7 месец, всеки спор със свекърва ми завършваше с хоспитализация. Разбрах, че не мога да продължа повече по този начин. Един ден просто не пуснах тази луда жена в дома си и й споделих да не идва повече.

Тя не очакваше това от мен. Но нямаше никакво право да идва и да трови живота ми.

Вижте още: Длъжна ли е дамата да готви?

Слава Богу, брачният партньор ми ме поддържа. Той знаеше, че поставих доста старания, с цел да изградя връзка с майка му. И в този момент към този момент три години нямаме проблеми.

Свекървата поддържа връзка със сина си и внучката си, а ние единствено си разменяме поздравления в обществената мрежа. Като баба се показва доста добре, не мога да кажа нищо неприятно. Уважавам я и съм й признателна, че е родила подобен наследник, само че е по-добре да не се засичаме още веднъж. Ако не бях сложила границите в точния момент, тя щеше да унищожи фамилията ми. Жалко, че го направих толкоз късно, тъй като 5 години фамилен живот бяха унищожени от нейните интриги.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР