Простички сметки в различните парламентарни групи правят напълно възможен избора

...
Простички сметки в различните парламентарни групи правят напълно възможен избора
Коментари Харесай

Внезапни ходове избират кабинета на проф. Габровски

Простички сметки в другите парламентарни групи вършат изцяло вероятен избора на превителството на проф. Николай Габровски, което той ще предложи на депутатите с мандата на ГЕРБ-СДС.

Достатъчно е единствено по двама души от общо 7-те парламентарни групи да отсъстват от залата и кабинетът на проф. Габровски ще бъде определен. На държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС към този момент твърдо се опълчват от Продължаваме промяната, Българска социалистическа партия, ДБ и " Възраждане ". Политическа партия и партията на Костадин Костадинов даже отхвърлиха да се озоват на поканата на професора за прелиминарен диалог преди да предложи състава на кабинета си.
-->
Освен това, сондажите в Народното събрание сочат, че в вричащите се на безконечна ненавист към мандата на ГЕРБ-СДС, въпреки и в почитание към именития доктор - Политическа партия и Демократична България, има съответните групи, които са подготвени да поддържат държавното управление му в зала. При тях най-вероятно сработва здравия разсъдък, защото към този момент президентът не е наложил несъгласие на Изборния кодекс, което значи, че идващите избори, които и да са те, ще се проведат със смесено гласоподаване, т.е., и с върнатата хартиена бюлетино. Това слага под огромен риск представянето на Политическа партия и Демократична България в идващия 49-и парламент.

Има и трети вид - да се приложи тъй наречените " игра с кворума ". Тя значи, че ръководителят на съвещанието, на което ще се гласоподава държавното управление, може да разгласи съществуването на кворум незабавно след регистрацията на 121-я народен представител. Което значи, че държавното управление може да бъде определено с 62 гласа, т.е., посредством тъй наречените падащ кворум. Той беше анулиран по време на ръководството на четворната коалиция отпред с Политическа партия, само че след това внезапно бе върнат в разпоредбите.

Последният ход обаче е малко евентуален, защото самият проф. Габровски обави по време на консултациите си с парламентарно показаните партии, че се бори за поддръжката на 160+ депутатски гласове и в това отношение получи поддръжката на водача на " Български напредък " Стефан Янев. Последният от дълго време афишира, че в случай че третият мандат бъде даден на него, той ще го извърши, в случай че е сигурен, че има поддръжката точно на 160+ депутати.

Така че тъй наречените " игра с кворума " е допустимо най-малката възможност да бъде изпълзвана при гласуването на кабинета на проф. Габровски. От изказванията му излиза наяве, че той ще се бори за необятна падкрепа в Народното събрание. При всички случаи искащите да ритнат столчето на назованата от през вчерашния ден коалиция ППИ - предварителни парламентарни избори, в които твърдо влизат Политическа партия и " Възраждане " и по-колебливо Демократична България, са повече от решените в 48-о Народно събрание да бъде формирано постоянно държавно управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР