Простете им, дори и да не съжаляват! Депресията е много сериозно

...
Простете им, дори и да не съжаляват!
Депресията е много сериозно
Коментари Харесай

Осем неща, които никога не трябва да казвате на човек с депресия

Простете им, даже и да не съжаляват!

Депресията е доста съществено положение, което в действителност може да повреди съществено благосъстоянието на човек, в случай че остане нелекувана.

Това е надълбоко, поглъщащо и осакатяващо възприятие на горест, обезсърчение и беззащитност. Понякога води до самоубийствени мисли и държание.

Някои признаци на меланхолия включват бодърствуване или противоположното – непрестанно спане, липса на централизация, отмалялост, възприятие на безполезност и нервност, доста увеличение или загуба на тегло, некадърност да се изпитва наслаждение от каквото и да било прекарване, и непрестанно дистимно въодушевление, съчетано със самоубийствени мисли.

Така че в случай че сте близки с някой, който има меланхолия, има някои неща, които даже не би трябвало да си помисляте да изричате, даже да си въобразявате, че по този начин помагате. Защото единствено ще влошите обстановката.

Всичко е в главата ти.

Това е типичната имитация на хората, които за пръв път се сблъскват със света на депресията. И щеше да е правилно, в случай че човек можеше да управлява психологичното си положение.

Има от ден на ден хора, които страдат от някакво ментално отклоняване и би трябвало да сме се научили към този момент на малко повече схващане и съчувствие.

Депресията не е уязвимост и депресираният човек не си измисля неща. Това е съществено положение, към което би трябвало да се отнасяме с нужната съвестност.

Животът е сложен за всички, не знаеш ли?!

Това е безчувствено и грубо изказване. Човекът, който изрича такова нещо, сигурно страда от липса на състрадание и долу-горе звучи като възбрана да се чувстваш печален.

Все едно не ти е разрешено да имаш страсти и да ги изразяваш.

Няма ли да се съвземеш най-накрая?!

Отново, това е безусловно неуважение към положението на страдалчество. То кара хората да се усещат по този начин, все едно преиграват, с цел да накарат хората да ги съжаляват. Никой не желае да се усеща като задължение.

Порасни!

Депресията може да споходи всеки, когато и да е, на всяка възраст. Това е доста недомислен и недодялан коментар, който наскърбява възприятията на страдащия. „ Порасни! “ не е добър съвет.

Понякога да си зрял човек с отговорностите, които настъпват с възрастта е това, което отключва депресията.

Наистина си мислех, че си по-силен/на от това

Само в случай че тази фраза можеше да накара хората да се почувстват по-силни и да излекуват депресията си… Не е толкоз елементарно, тъй че не казвайте това на човек с меланхолия!

Насилвате ги да се усещат по-добре, до момента в който неглижирате действителното им прочувствено положение.

Може би би трябвало да се поучиш от грешките си

Не е моментът да размахвате пръст и да карате хората да се усещат отговорни за грешките си. Всички вършим неточности.

Но човек, който страда от меланхолия към този момент се усеща все едно носи тежестта на целия свят върху раменете си. Наистина не е нужно да ги карате да се усещат по-зле, в сравнение с са.

Щастието е положение на мозъка

И тъгата също е положение на мозъка. Всеки има щастливи и тъжни моменти в живота си и не би трябвало да съдите хората поради техните усеща.

Животът не е обективен. Свиквай!

Това изявление насочва обръщение, че страдащия е лакомец, задето мисли само за себе си и нещастието си. Не, да си депресиран не е егоистично.

Депресията си е напълно същинска и би трябвало да разберете, че има силата да сковава жертвата си, като я прави неспособна да изпитва ни благополучие, ни наслада.

създател: Мери Райт

Тук можете да си извършите Тест – ПСИХОМЕТРИЧЕН ВЪПРОСНИК
БЕЗНАДЕЖДНОСТ , с цел да определите собтвените си равнища на депресивност.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР